Binlerce çocuk sakat kalacak


Bu hükümetin  sırf idelojik gerekçelerle getirdiği 4+4+4 eğitim sistemi; çocuklarımızı sadece ruhen değil fiziken de sakatlayacak.
İnanmayan var ise durumu gitsin bir ortopedi doktoruna sorsun.
2 milyon küçük çocuğu, anaokulu yerine normal okula iteklediler.
Sırf, bir an önce bunları imam hatipli yapmak niyetiyle.
Ama onların hayatlarını bile tehlikeye attılar. Çünkü bunların binlercesi “skolyoz” denilen omurga çarpıklığı ile karşı karşıya kaldılar.
BU SIRALAR HASTA EDER
Gidin geçen yılki okullara bir bakın. Birçoğunu bu sene imam hatipe ayırmışlar. Halbuki ülkemizdeki mezun imam sayısı; ihtiyacın 50 kat üstünde. Yani amaç imam-hatip yetiştirmek değil; iktidarın istediği insanı imal etmek. Bu amaçla normal okulları, hiç ihtiyaç olmayan imam-hatiplere verdiler. Oralara gidenler özel okullardakiler gibi el üstünde tutuluyor.  Devletin normal okuluna giden normal öğrencileri ise sıkış tepiş, uygunsuz sınıflara doldurdular.
Çocukları daha gözleri açılmadan imam hatip okullarına göndermek amacıyla; beş buçuk altı yaşındaki 2 milyon çocuğu; en az 7 yaşındakilere göre yapılmış sıralara oturttular. Özellikle halkın büyük bölümünün bulunduğu şehirlerin dış bölgelerindeki okulların oturakları; yüksek kalıyor.  Çocuğun ayağı yere değmiyor. Böylece çocuk ayağını yere basarak vücudunu düzeltecek gücü bulamıyor. Bu yüzden de belkemiği, yani omurgası eğriliyor.
Sadece bu kadar değil; ayağı yere basamayan ve kendini düzeltemeyen çocuk; önündeki yüksek masada  iş yapmaya zorlanıyor. Çocuk orada kalem veya boya tutmak için çarpık bir vaziyet alıyor.
Böylece düzgün ve dik durması gereken belkemiği çarpıklaşıyor.  Her gün saatlerce böyle kalan çocuğun normal görüntüsü ağır ağır bozuluyor. Lakin bunu ana-babanın fark etmesi çok zor oluyor. İşte bu fiziksel hastalığın tıp dilindeki adı da skolyozdur.
UYANIN VELİLER!
Beş altı yaşındaki çocuğunu okul kapısında bırakıp eve dönen ana-babalara soruyorum: Daha su gibi olan; daha organları yeni yeni gelişen çocuğunuzun orada ne durumda olduğunu biliyor musunuz?
Eğer oturduğu sıradan çocuğun ayakları yere değmiyor ise; eğer defterine rahat yazamıyor ise; bilin ki çocuğunuz ileride çarpık, belki de kambur  birisi haline gelecektir. Bunda ne var demeyin. Sadece görüntü değil sağlık da gidiyor.  Uzmanlar diyor ki: Kötü gidişli skolyozda eğrilik ve omurgada dönmenin artması ile göğüs boşluğu zamanla çok daralır. Akciğere giren çıkan hava azalır. Yaş ilerledikçe ve çocuk büyüdükçe akciğerde sık sık problemler çıkabileceği için bu tip vakalarda korse uygulaması ve ameliyat yapılmasını gerektirebilir. 
Sapasağlam çocuklarınızı; yanlış bir eğitim politikasının kurbanı haline getirmek istemiyorsanız; çocuklarınızın sınıfına girin; oturduğu sırayı kontrol edin. Eğer çocuğunuzun sırası ve masası; çocuk ölçülerine uygun değil ise bu yanlışlığın düzeltilmesini okul yönetiminden isteyin. Hiç olmazsa kendiniz; çocuğunuza sandalye masa alın; ona oturtulması için ısrar edin. 
YA SALGIN ÇIKARSA?
Maalesef; hükümet; bilimsel olmayan bir tavırla; küçük çocukları, burun buruna kaldıkları sınıflara doldurarak onları salgın hastalık tehlikesi ile karşı karşıya bıraktı. Buradan Milli Eğitim Bakanı’nı da Sağlık Bakanı’nı da uyarıyorum: Bir okulda başlayan grip hastalığı kısa sürede her yere yayılacak; küçük yavrular yerlere serilecektir. 4-4-4 sistemi; hasata edecek bir sistemdir; hiç değilse iktidar; bu büyük tehlikeye karşı sağlık önlemini düşünmelidir.
Zaten temizliğin sıfır olduğu okul ortamına; bir de bebek sayılacak çocukları doldurmak; bu hükümetin yaptığı en büyük yanlışlardan birisi olmuştur. Bu büyük hatanın acısı bir süre sonra çocuklarımızın hayatında olumsuz biçimde ortaya çıkacaktır. Ve AKP iktidarı, bu inadı yüzünden ciddi oy kaybedecektir.
Çünkü bir ana için yavrusunun değeri AKP’nin değerinin çok üstündedir.
Analar! Çocuklarınızı okula bırakıp evinize kaçmayın; onlara sahip çıkın...

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)