Bir kızın hayatını kararttılar


Anne, öğretmen ve hâkimlerin ihmalkârlığı, bir kızın hayatının kararmasına neden oldu.

Başkentte 13 yaşındaki öz kızına defalarca “cinsel istismar”da bulunan baba, 30 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Ancak karardan çok, evde annenin, okulda öğretmenlerin, yargıda ise hâkimlerin olaya müdahalesinde yaşanan “ihmalkârlıklar” damgasını vurdu. 4 Aralık 2010’da gerçekleşen ilk istismarı öğrenen anne ve öğretmenler, savcılığa gitmeyip olaya göz yumdu. Bu arada küçük kız; 13 Şubat, 15 Şubat ve 17 Mart 2011 tarihlerinde de istismara maruz kaldı. Durumu bilen anne ve öğretmenleri ise ancak ilk olayın üzerinden 4 ay geçtikten sonra savcılığa başvurabildi. Yargı ise tutukladığı şüpheliyi, bir süre sonra salıverdi. Elini kolunu sallayarak eve dönen sanık, kızına iki kez daha cinsel istismarda bulundu. Şikâyet üzerine sanık baba; yeniden tutuklandı ve bu cezayı aldı. Geride ise; “vurdumduymazlık” yüzünden “ruh ve beden sağlığı bozulmuş” 15 yaşında bir genç kız kaldı.

Ankara Başsavcılığı’nın hazırladığı iki iddianameye göre, baba N.A’nın cinsel istismarları Kurban Bayramı’nın son günü olan 4 Aralık 2010 gecesinde başladı. Odaya giren baba, henüz 13 yaşında olan kızına cinsel istismarda bulundu.

Mağdure durumu, önce okul arkadaşına sonra, okulun rehberlik öğrenmenine anlattı. Ancak, rehberlik öğretmeni nedense durumu savcılığa intikal ettirmedi. Anne, okula çağrıldı ve durumdan haberdar edildi. Anne, kızına “bundan sonra seni koruyacağım, dikkat edeceğim” demekle yetindi. O da yargıya gitmedi. Küçük kızın hayatı, daha da kâbusa dönüştü.

Bir süre suskun kalan baba, yaklaşık 2.5 ay sonra yeniden istismara başladı. 13 Şubat, 15 Şubat ve 17 Mart 2011 tarihlerinde olmak üzere üç olay daha yaşandı. Küçük kız, bu olayları da öğretmenlerine anlattı. Öğretmenler, anneyi okula çağırarak bilgilendirdi. Durumun ciddiyetini anlayan anne, ilk cinsel istismarın yaşandığı tarihten 4 ay sonra, 24 Mart 2011 tarihinde savcılığa şikâyette bulundu.

Gözaltına alınan baba, 26 Mart 2011’de nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

26 Nisan 2011’de iddianame hazırlayan savcılık, baba hakkında “zincirleme olarak nitelikli cinsel istismarda bulunmak” suçundan dava açtı. İddianameyi kabul eden Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığı tahliye etti. Serbest kalır kalmaz evine dönen zanlı, kızına yönelik iki kez daha cinsel istismarda bulundu. Son olay 14 Aralık 2011’de yaşandı. Sanık baba, eşini ise bu sırada “Tekrar beni şikâyet ederseniz ve ceza alırsam seni de onu da öldürürüm” diye tehdit etti. Olay, savcılığa taşındı. Gözaltına alınan baba, 15 Aralık 2011’ta yeniden tutuklandı. 13 Ocak 2012’de baba hakkında cinsel istismar suçundan ikinci bir iddianame hazırlandı. İkinci iddianameyi de dikkate alan mahkeme, sanığa aynı suçtan 15 yıl daha verdi. Sanık, toplamda 30 yıl ağır hapis cezası aldı.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)