'Bir yıl' cemaatleri tatmin etmedi


Hafız adaylarına tanınan devamsızlık hakkının süresi, cemaatleri tatmin etmedi.

“Her mahalleye bir kız bir erkek medresesi açmak” amacıyla 1986 yılında kurulan Fatih Medreseleri’nin “hoca”larından Masum Bayraktar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hafızlık eğitimi alacak ortaokul birinci sınıf öğrencilerine tanıdığı okula bir yıl geç başlama hakkını az bularak, “Çok zeki talebeler için normal olabilir, ama normal şartlarda hafızlığın bir senede olması mümkün değil. Bir sene olduktan sonra inşallah ikinci senesi de açılır diye düşünüyoruz” dedi.

1986 yılında “Her mahalleye bir kız bir erkek medrese açmak” amacıyla kurulan ve şu anda çeşitli derneklerin çatısı altında 173 medresesi bulunan Fatih Medreseleri, “4 yaş, 4 ay ve 4 günlükken aldığı çocuklara Kuran ve hafızlık eğitimi” veriyor. İstanbul’da 100 medresesi olan, 1492 hafız, 232 hoca yetiştiren, 33 bin kişiye Kuran eğitim veren Fatih Medreseleri, “Okullarda kesintisiz eğitim, otomatik kayıt ve uçaklarda alkol kullanımının yasaklanması için Başbakanlık ve bakanlıklara müracaat ettiklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını” açıklıyor.

Fatih Medreseleri’nin sözcüsü Bayraktar, vaazlarının çoğunu eğitim sistemi üzerine kuruyor. 4+4+4 sisteminin tartışıldığı günlerde Bayraktar, karma eğitimin zararları üzerine verdiği vaazında, “Okullarda verilen karma eğitimin bir an önce kalkması gerekiyor. Ahlaksız gelişmelerin yaşanmaması için kız öğrencilere bayan öğretmenlerin, erkek öğrencilere ise erkek öğretmenlerin eğitim vermesi gerekiyor. Ahlaksız olaylar nedeniyle aileler çocuklarını okula göndermek istemiyor. Zorunlu ve karma eğitimin kaldırılması tek başına yetmez, müfredatın ve eğitimcilerin de üzerinde titizlikle durulması gerekiyor” diyor.

Bayraktar, MEB’in ortaokul birinci sınıf öğrencilerinin, hafızlık eğitimi almaları durumunda okula 1 yıl geç başlaması uygulamasını ise yetersiz buluyor.



Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)