“Birkaç Mehmet” daha!


İktidarın “Analar ağlamasın” perdelemesiyle başlattığı “Kürtçü açılım” o kadar başarılı oldu ki, Türkiye’nin anası ağlamaya başladı!.. Artık toplu şehit veriyoruz!.. 6 şehit!.. 8 şehit!.. Ve önceki gece 10 şehit!.. 10 eve daha dün ateş düştü!.. Yarın (bugün) ve ertesi gün cenazelerin kaldırılışını, kendini yerden yere atan anaları, babaları, gözyaşları sel olan ailelerin feryatlarını izleyeceğiz!..
İktidar kanadından da “Terör örgütünün son çırpınışları”, “Kanları yerde kalmayacak” gibi boş laflarını dinleyeceğiz!...
Nitekim dün, bir TV kanalında arzı endam eden Başbakan’ın muavini Bozdağ Bekir, “Terör örgütü hezimete uğradı, psikolojisi bozuldu... Çöküş içindeler, o nedenle teröristleri motive etmek için bu tür eylemleri yapıyorlar” diyordu!.. Güler misin ağlar mısın?..
***
“PKK’nın alan hakimiyeti var mı yok mu?”, “Bunlar kuyruklu yalan” lafları tedavüldeyken, PKK Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ni ele geçirmeye kalkıştı!..
Kaymakamlık binasına, polis lojmanlarına, Jandarma Taktik Alay Komutanlığı’na ve ilçe yakınlarındaki Bolu Komando Tugayı’nın geçici üslerine ağır silahlarla saldırdı... Sonuç: “Birkaç Mehmet” daha şehit!.. Tayyip Bey’in talimatına uysak, bu olayı büyütmeyeceğiz, hatta hiç görmeyeceğiz... Çünkü örgütün propagandası oluyormuş!.. Gözlerimizi kapatacağız, halkımızdan saklayacağız, Tayyip Bey’in keyfi kaçmasın diye pembe gazete çıkartacağız!..
***
Türkiye’nin bir ilçesi ateş altına alınıyor, kamu binalarına askeri birliklere saldırılıyor, halk korkudan evlerine kapanıyor!.. Neresi burası, Afganistan mı?.. Aynı gün iktidar partisinin Hakkari İl Başkanı Mecit Tarhan PKK tarafından kaçırılıyor!..
PKK devlet karayollarını denetleyebiliyor, ortalık yerde Kürtçü partinin Kürtçü vekilleri teröristlerle sarmaş dolaş olabiliyor!..
PKK’nın kaçırdığı kaymakam vekili, astsubaylar, uzman çavuşlar ve polislerden haber alınamıyor!..
Örgüt şantiye basıp iş makinelerini yakıyor, demir yollarına sabotaj yapabiliyor!.. Devletin varlığı nerede?.. Tayyip Bey nerede?.. Bunlar olabiliyorsa, devlet otoritesinden söz edilebilir mi?..
***
Türkiye şehitlerine ağlarken, Tayyip Bey’in AKP’deki muavini Çelik Hüseyin, “Edep ya hu” diye sesleniyor!.. Nedenmiş?.. “Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis’i toplayamayız” diye bir ifadesi kesinlikle olmamış!.. Ya neymiş?.. “Gerekli olursa tabii ki Meclis toplanabilir. Ama PKK bomba attı diye, birkaç Mehmet şehit oldu diye her gün PKK’nın gündemi oluşturmasına müsaade etmeyiz” demiş!..
Arkadan, “Sözlerimi çarpıtanların şereften ahlaktan nasibi yoktur” diyor!..
İkisinin arasında ne fark varmış da çarpıtılıyormuş ve bunu yapanlar şerefsiz ahlaksız oluyormuş?.. Orada önemli olan “Birkaç Mehmet” lafı!.. Şehitlerimizin “Birkaç Mehmet” ifadesiyle küçümsenmesi!.. Bunu söylediğini itiraf ediyor!.. İşte, önceki gece de “Birkaç Mehmet” daha şehit oldu!..
Şimdi kime “Edep ya hu” diye seslenmek gerekir acaba?!.
***
İktidarın terörle mücadelesi de, terörle pazarlığı da çoktan çöktü ve Türkiye bu enkazın altında kaldı!..
Tayyip Bey, Esad’la uğraşırken, Türkiye’nin toplama, besleme çapulcularla, paralı askerlere silah ve para sağladığı her yerde konuşulurken, biz aslan gibi vatan evlatlarını toprağa veriyoruz!.. İktidar bu gerçekten kaçamaz, kurtulamaz!..

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)