Bize anlatmayın!


Bu sahneleri yıllarca önce (2 temmuz 1993’te) ülkemizde görmüştük.
Sivas’ta yaşanmıştı.
Adı “Madımak” olan bir otelde toplantı yapan şairleri, yazarları, halk ozanlarını, edebiyatçıları “Allah’a ve Peygamber’e inançları yok…” diyerek ateşe vermişlerdi.
Dumanla boğmuşlardı.
Suçlular yakalanmadı.
Adalet çalışmadı.
Dava zaman aşımına uğradı.
Şimdi, “Allah’a ve İslam Peygamberi’ne küfür eden film çektiler, hakaret ettiler” gerekçesiyle aynı olay Libya’da, Mısır’da, Lübnan’da, Tunus’ta, Bangladeş’te, Endonezya’da, Irak’ta, Suriye’de, Yemen’de yaşandı.
İnfiale (içerlemeye) yol açtı.
Gücenme doğurdu.
Libya’da elçilik binası yakıldı.
Büyükelçi dumandan boğuldu.
Bizim ülkemizde de başta Başbakan Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez olmak üzere ne kadar hoca, hacı, imam, ilahiyatçı, din bilgini geçinen, İslam’ı, Kuran’ı bildiğini ve bu yolda çok yol aldığını iddia eden düşünür-yazar-gazeteci varsa konuşmaya, yazmaya başladılar.
Fetvadan (açıklama-yorum) geçilmiyor.
* * *
Şunları yazıyorlar:
Hz. Muhammed’i seviyoruz.
Kimsenin şüphesi yok.
Bunu ispatlamak için bina yakıp içinde büyükelçiyi öldüren kan dökücüye mi dönüşmek gerekiyordu?
Bütün yapımcılar bir olsalar.
Bir film değil bin film yapsalar.
Bu, Hz. Peygamberin değerinden ve onun inancımızda tuttuğu değerli yerinden ne eksiltebilir?
Bu film, pespaye, bayağı.
Filmi yapanlar fitneciler.
Kışkırtmak istediler.
Dine hakaret kabul edilemez fakat üç-beş kışkırtıcı bir uyduruk, dengesiz, rezalet film yapıyor, İslam dünyasında milyonlar hemen bu “kışkırtma- fitne sokma- galyana getirme” tuzağına düşüyor. Bu tuzağa düşmek ve elçilik yakma şiddetini başlatmak İslam’ın ruhuna ihanettir.
İslam 1.5 milyar insan.
Bir tutarsız çıkıyor.
Peygamber karikatürünü çiziyor.
1.5 milyar İslam dünyası “çizeni vuralım” durumu alıyor. Bir kışkırtıcı “Müslümanların Masumiyeti” adlı filmi çekiyor, “Çekenin ülkesinin büyükelçisini Libya’da dumanla boğmaya” kadar varan şiddet dalgası hemen bütün Müslüman ülkelerde patlıyor. İslam, ortaçağını aşamadı. Reformunu yapamadı. Bina yakıp, dumanında insan boğmak İslamlık değil.
* * *
Başta bizim Başbakan, Diyanet İşleri Başkanı, ilahiyatçı, din bilgini, İslam düşünürü geçinen yazarlara şöyle seslenmek gerekir: Samimi ve dürüstseniz; “İslam bu değil” söylemini bize anlatmayın. Kışkırtmaya gelen biz değiliz.
Libya’da, Mısır’da, Lübnan’da, Tunus’ta, Bangladeş’te, Endonezya’da, Irak’ta, Suriye’de, Yemen’de “Allah ve Peygamber sevgisi adına” bina yakıp insan boğanlara anlatın, onlara “İslam bu değil-Siz Müslüman değilsiniz” diyecek ve ikna edecek yolu bulun.


Necati Doğru

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)