Böyle kaza olmaz!


Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, Afyonkarahisar'daki patlama ile ilgili CNN Türk'e konuştu...

Bakan Veysel Eroğlu'nun "patlama kaza" şeklindeki açıklamasını eleştiren Emekli Tuğgeneral Solmaztürk, "Kaza olma ihtimali kaza olmama ihtimaline göre çok düşük. Bu muhimmat düşmekle patlamaz. Kaza ise akıl almaz bir kaza" dedi.

Solmaztürk şunları söyledi; Açıkça söylüyorum. Eğer 21:15'te bu patlama sayım sırasında olduysa bunun kabul edilebilir hiçbir tarafı yok. Hiçbir asker bunu kabul edemez. Savaşın ortasında değiliz ki, neden gece yapalım bunu. Şırnak'ta olsa çatışma varken olsa anlarım. Ama Afyon'dasınız. Gece görüş koşulları bu kadar sınırlı. Bunun hiçbir açıklaması yok.

25 ASKER ŞEHİT

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA: KESİNLİKLE KAZA

Afyonkarahisar'da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı'nda meydana gelen ve 25 askerin şehit olmasına neden olan patlamayla ilgili hükümetten ilk açıklama Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan geldi.

Patlamanın meydana geldiği komutanlıkta incelemelerde bulunan Eroğlu, şunları söyledi: "Muhimmat deposunda el bombalarının bulunduğu kısımda patlama meydana geldi. Genelkurmay tarafından açıklanan bilgiye göre 25 askerimiz şehit düştü. Bunlardan 2'si astsubay, 2'si uzman çavuş, 21'i de er. Maalesef yüreğimiz dağlandı. 8 tane yaralı var. Cumhuriyet savcılığı ve askeri makamlar tespit yapıyor.

Burada şunu ifade etmek istiyorum. Patlamanın etkisiyle çok fazla el bombası etrafa dağılmış durumda. Bu bölgeye hiçbir vatandaşın girmemesi lazım. Uzman ekipler geldi ve bu bombalar patlatılacak. Bazı sesler olabilir, vatandaşlar endişe etmesin.

Acı çok büyük, ateş düştüğü yeri yakıyor. Milletimizin başı sağolsun. Acıyı millet olarak paylaşmalıyız. Başbakan'ın ve Genelkurmay Başkanı'nın gelmesini gerektirecek bir durum yok.

"KESİNLİKLE TERÖR SALDIRISI DEĞİL"

Olay yerini ben gördüm. El bombalarının tasnifi yapılırken bir el bombası kaza sonucu patlamış ve arkasından yangın meydana gelmiş. Söyleyecek çok fazla bir şey de yok. Bu kesinlikle bir terör saldırısı değil. İçerisi çok kontrollü bir alan zaten. Dışarıdan sabotaj filan söz konusu değil. Ben de kesinlikle kaza olduğuna kanaat getirdim.

Genelkurmay: Patlamanın nedeni bilinmiyor.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada 4 askerin de yaralandığı belirtildi. Açıklama şöyle:

"1. 05 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar'da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 asker personel şehit olmuş, 4 asker personel hafif şekilde yaralanmıştır.

2. Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.

3. Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

Afyon'da askeri mühimmat deposunda el bombalarının tasnifi sırasında patlama meydana geldi. 4 asker ve 3 sivil yaralandı. Ancak 20 kadar askerin durumu hakkında yeni patlama tehlikesi nedeniyle depoya girilemediği için bilgi alınamadı. Vali Balkanlıoğlu "Patlama bir kaza, terör ya da sabotaj değil. Şehitlerimizin olduğu değerlendirilmektedir" dedi.


Vatan

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)