Bu görüntü Meclis gündeminde


Cumhuriyet Ankara’nın, Pursaklar’daki bir muhtarlık ofisine AKP’li yetkililerin fotoğraflarının asıldığı yönündeki haberi TBMM’ye yansıdı.

Pursaklar Belediyesi’nin “Muhtarların Köşesi Belli Olsun” kampanyası kapsamında muhtarlara masa, sandalye, makam koltuğu ve sehpa yardımı yaptığının basına geçilen bültenle duyurulduğunu anımsatan Nazlıaka, fotoğraflarda AKP’nin devleti nasıl tek parti egemenliğine aldığının ortaya çıktığını vurguladı.

Muhtarlık makamında Atatürk, Türk bayrağı ve İstiklâl Marşı’nın yerini, Başbakan, Kaymakam ve İlçe Belediye Başkanı’nın fotoğraflarının aldığını anımsatan Nazlıaka, şu soruları yöneltti:

“Görevi siyasi görüş, inanç farkı gözetmeksizin toplumun her kesimine hizmet vermek olan bir muhtarın odasında Atatürk fotoğrafı, İstiklâl Marşı ve Türk bayrağının kaldırılarak yerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pursaklar Kaymakamı ve AKP’li Pursaklar Belediye Başkanı’nın fotoğrafının asılması suç değil midir? Bu muhtarımız ulusumuzun ortak değerleri olan fotoğrafları makamından indirme cesaretini nereden ve kimlerden almaktadır?

Yaşanan bu olayda ilköğretim kitaplarından Atatürk fotoğraflarının kaldırtmasının bir etkisi var mıdır?

Ankara’da kaç muhtarlıkta Atatürk fotoğrafı, İstiklâl Marşı ve Türk bayrağı yoktur?

Bu muhtarlık ve bu fotoğrafı yayımlayan Pursaklar Belediyesi hakkında açılan bir soruşturma var mıdır? Sonucu nedir?"


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)