Büyük ustaya son görev


Onbinler Neşet Ertaş'ı uğurladı

Büyük ustayı Ahi Evran Camisi'nden onbinlerce kişi uğurladı. Ertaş'ın cenazesi babası Muharrem Ertaş'ın "ayak ucunda" toprağa verilmek üzere yola çıkarıldı.

Tedavi gördüğü hastanede dün sabah yaşamını yitiren Türk halk müziği sanatçısı Neşet Ertaş için memleketi Kırşehir'deki Ahi Evran Camisi'nde tören düzenlendi.

Onbinlerce yurttaşın katıldığı cenaze törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın yanı sıra Orhan Gencebay, Arif Sağ, Edip Akbayram, Bediha Akartürk, Kubat, Hasan Saltuk gibi sanat dünyasının ünlü isimleri de katıldı. Bu arada, Kırşehir’deki okullar öğrencilerin cenaze törenine katılmasına izin verdi.

Başbakan Erdoğan cenazede konuştu

Büyük usta için düzenlenen cenaze töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Her nefis ölümü tadacaktır. Sonra hepiniz bize döndürüleceksiniz. Şu anda huzurunuzda işte bir nefis, çok değerli dostumuz ağabeyimiz kardeşimiz ozanımız bozlakçımız, türküde gerçekten öncü isim Neşet Ertaş musalla taşında" dedi. Ertaş'ın hep "garip" ifadesini kullandığını hatırlatan Erdoğan, "Çünkü o bu yalan dünyaya da garip olarak bakıyordu. Garip geldik garip gideceğiz. Hepimiz aslında garibiz. Yani trilyonlar milyonlar makamlar mevkiiler boş. Gidilecek olan yer malum. İki metreküp bir kabir ve o kabirde geldiği aslına dönecek. Çünkü biz topraktan geldik, toprağa gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Mezar yeri değiştirildi

Kırşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bakan Günay, Kırşehir'e gelişinde Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş ile birlikte sanatçının Bağbaşı Mezarlığı'ndaki mezar yerinde incelemelerde bulundu.

Günay, kazılan mezar yerinin, Neşet Ertaş'ın babası Muharrem Ertaş'ın mezarına uzak olması nedeniyle, vasiyetine uygun olarak, ayak ucuna yeniden kazılmasını istedi.
Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri, eski mezar yerini kapatarak, Muharrem Ertaş'ın ayak ucunda yeni mezar yeri açtı.

İzmir'de cenaze töreni

Ertaş için İzmir'in Karabağlar ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı. Ertaş'ın son yıllarını geçirdiği Karabağlar Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan Mevlana Camisi'nde öğle namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına, Karabağlar Belediye Başkanvekili Abdulvahap Batıhan, başkan yardımcıları Hulusi Gülşen, Rahim Ürünveren ile yurttaşlar katıldı. Törende, musalla taşına ünlü halk ozanı Neşet Ertaş'ın fotoğrafı ile karanfiller konuldu. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Ertaş'ın 4249 Sokak'taki evi önünde mevlid okundu.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)