Çukuruca şehidi Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi nerede?


Hakkari-Çukurca karayoluna yerleştirilen mayının önceki gün patlaması sonucu 4 asker şehit oldu. Şehitlerimizden ikisi memleketleri Manisa'da toprağa verildi, er Erhan Buluk'un cenazesi ise yarın İstanbul'da düzenlenecek. Ancak, o dört şehitten biri olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin cenazesinin nerede olduğu henüz bilinmiyor, çünkü açıklanmadı.

Kayıp şehit hala bulunamadı!

Hakkari - Çukurca karayolunun 35’inci kilometresindeki Oğul köyü yakınlarında askeri birliğin geçişi sırasında, önceden yola döşenen patlayıcı infilak ettirildi, patlamada 4 asker şehit oldu. Ne var ki, 4 şehit arasında adı açıklanan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'ye henüz ulaşılamadı. Çiftçi'yi arama çalışmaları sürüyor.

Arama çalışmalarına İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, askerler ve köylüler katılıyor.

Oğul köyü yakınında ve Zap Deresi’nde 2 günden beri çok sayıda asker, korucu, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve köylülerin katılımıyla arama çalışması sürdürülüyor.

Arama çalışmaları, Zap Deresi’nin etrafındaki dağlarda gerçekleştiriliyor.

Patlamada şehit olan ve hemşeri olan Manisalı askerler törenle toprağa verildi. Er Harun Çakır Manisa'nın Gölmarmara İlçesinde, Uzman çavuş Harun Çakır ise Demirci ilçesinde toprağa verildi.

4 şehitten İstanbullu olan Erhan Buluk ise yarın toprağa verilecik.


Ulusal Kanal
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)