Darbeci dediler, darbeyi bize vurdular


CHP heyeti bugün Silivri Cezaevi'nde gün boyu aralarında Cumhuriyet gazetesi yazarı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın da bulunduğu Ergenekon ve Balyoz davası tutuklularıyla görüştü. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da Balbay'ın eşi Gülşah Balbay ile görüştü. Gülşah Balbay, "Darbeci dediler, ama darbeyi bize vurdular" dedi.

CHP milletvekillerinden oluşan heyet, bugün Silivri Cezaevi’ne saat 09.30 sıralarında geldi. CHP İzmir milletvekili ve gazetemiz yazarı Mustafa Balbay, CHP Zonguldak milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Erkan Önsel, Odatv davasından tutuklu Soner Yalçın ve eski Genelkurmay Baskanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile Balyoz davasından hapis cezalarına çarptırılan emekli Orgeneral Çetin Doğan ile Eski Havelsan Genel Müdürü Ömer Faruk Ağa Yarman ile görüşen heyet saat 18.30 sıralarında cezavinden ayrıldı.

Cezaevi önünde heyet adına açıklama yapan CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, Haberal ve Balbay’ın “Bir milletvekilinin bile Meclis’te olmaması milli iradenin eksikliğir, demokrasi yoktur” dediklerini aktardı. “Tutuklu vekillerle ilgili sorunun çözüm yeri Meclis’tir” diyen Ağbaba, görüşmelerin ayrıntılarıyla ilgili hazırlayacakları raporu, Parti Meclisi’ne sunacaklarını söyledi.

‘Darbeci dediler, darbeyi bize vurdular’

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Mustafa Balbay’ın ailesini ziyaret ederek destek mesajı verdi. Nazlıaka, Balbay’ın tutukluluk halinin sürmesinin hukuka aykırı olduğunu belirterek, “CHP olarak tutuklu milletvekillerimiz ve AKP’nin hukuk sisteminin mağduru herkes için mücadeleye etmeye devam edeceğiz” dedi.

Balbay’ın eşi Gülşah Balbay da, “Adalet bir gün yerini bulacak. Darbeci dediler, ama darbeyi bize vurdular. Suçumuzu bilmiyoruz, fakat hükümlü muamelesi görüyoruz. İnancımı yitirmiyorum, bu hukuksuzluğun bir gün sona ereceğine inanmak istiyorum” dedi.


Cumhuriyet

Yorum Gönder

1Yorumlar
  1. Bir gün gelecek amerikanın kazdırdığı kuyuya kendileride girecek.Irak da ,Suriye de , Mısır da, Afganistan da farklımı olmuştu sanki.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder