Darbeler demokrasinin gelişmesine vesile olmuştur


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Balyoz davasında kararın açıklanmasıyla ilgili olarak, "1960, 1971, 1980, 28 Şubat, 26 Nisan bütün bunlar Türkiye'nin aslında bir anlamda demokrasisine yönelik girişimler olmakla birlikte Türkiye'nin demokrasisini geliştirmesine de bir vesile olmuştur" dedi.

İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi Çalıştayı'na katılan Bakan Binali Yıldırım, gazetecilerin Balyoz davasında kararın açıklanmasını sorması üzerine, şöyle konuştu:
''Yargı kendi işine biz kendi işimize bakacağız. Yeni verilmiş bir karar üzerine benim yorum yapmamın pek anlamı yok. Toplum, kamuoyu değerlendirmesini yapacaktır. Hepimizin amacı, Türkiye'nin hukuk devleti olması, gerek hukuk sistemi, gerek diğer kurumlarımızın kurumsal yapısının güçlendirilmesi ve demokratikleşme sürecinin daha da geliştirilerek devam etmesidir. Türkiye'de kim ne yapacaksa halkın iradesiyle, milletin iradesiyle istediğini yapar, mesajını kamuoyuna verir. Kamuoyu, 75 milyon Türk insanı eğer ilgi duyar, desteklerse şans verir, hizmet etme imkanı olur. Bunun dışındaki gelişmeler hep Türkiye'yi geri götürmüştür.
1960, 1971, 1980, 28 Şubat, 26 Nisan bütün bunlar Türkiye'nin aslında bir anlamda demokrasisine yönelik girişimler olmakla birlikte Türkiye'nin demokrasisini geliştirmesine de bir vesile olmuştur. Hepimiz ümit ediyoruz ki demokrasi dışı hiçbir girişim, teşebbüs bir daha ülkemizde olmasın. Hukuk devleti, herkesin güven duyacağı bir anlayışa ulaşmış olsun.''


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)