Devlet tecavüzcüyü korumayı sürdürüyor


BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, kadına yönelik şiddetin artarak devam etmesi ve katliama dönüşmesinin sorumlularından birinin de iktidar olduğunu söyledi.

Tuncel, düzenlediği basın toplantısında, kadına yönelik şiddetin ülke gündeminden hiç düşmediğini, ancak konuyla ilgili hiçbir ilerleme kaydedilmediğini belirterek, devletin tecavüzcüyü koruyan, yargının kadını ikinci kez mağdur ettiği bir yaklaşımın devam ettiğini söyledi.

TBMM'de kadına yönelik şiddeti engelleyecek ve kalıcı çözümler bulacak çalışma yürütülmediğini belirten Tuncel, ''Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasının tek yolu, kadın erkek eşitliğine inanarak tüm yasaları buna göre düzenlemektir. AKP hükümeti aslında kadına yönelik şiddetin devam ettirilmesi ve katliamı dönüşmesinin sorumlularından biridir'' dedi.

Taciz, tecavüz ve cinsel istismar olaylarının artarak devam ettiğini, dikkati çeken en önemli noktalardan birinin toplu tecavüz vakalarının önemli çoğunluğunda kolluk güçleri ve kamu görevlilerinin adının geçmesi olduğunu ifade eden Tuncel, devletin iddiaları araştırmak yerine üstünü örttüğünü ve kamu görevlilerini koruduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in tecavüze uğrayan ve bu şekilde hamile kalan kadınların durumunu ele almasını ve sorunun nasıl çözülebileceği üzerinde durmasını isteyen Tuncel, ''Bu sorun, herkesin meselesidir. Yasa çıkarmakla sorun çözülmez, önemli olan uygulamadır'' dedi.

Tuncel, sadece Ağustos ayında 16 kadının öldürüldüğünü, 31 kadının yaralandığını, 18 kadının tecavüze uğradığını ve 11 kadının cinsel istismara maruz kaldığını söyledi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)