Devletin valisi böyle konuşmaz


Hatay’daki Suriyeli sığınmacıların kanunsuz davranışlarını, halkı nasıl tacizde bulunduklarını, esnafa karşı rahatsız edici tavırlarını her gün gazetelerden okuyoruz. Birçok gazetenin muhabiri Hatay’da gördüklerini, duyduklarını, yaşadıklarını çalıştığı gazeteye haber olarak geçiyor ve bu haberler de Hatay’daki sığınmacı profilinin şehri nasıl tehdit ettiğini apaçık ortaya koyuyor.

Bu haberler kuşkusuz hükümetin Suriye politikalarına ters haberler. Gazeteci gittiği yerde gördüklerini değil de hükümet politikalarına uygun olan şeyleri yazarsa o zaten gazeteci olmaz. Hükümet borazanı olur. Bu borazanlardan da ortalıkta hayli var zaten.
Bir muhabir düşünün, gitmiş Hatay’a, lokanta sahibi ile görüşmüş, lokantacı demiş ki “sığınmacılar buraya geliyor, para vermeden kalkıyor, gidin hükümetten alın” diyor.
Muhabir bunu yazmasın mı?

Veya hastaneye giden vatandaşın kendisinden önce sığınmacılara sağlık hizmeti verildiğini anlatan isyanına şahit olmuş, bunu yazmasın mı?

Hatay Valisi Celaleddin Lekesiz’e göre “yazmaması lazım, zira ortada anlatıldığı gibi hiçbir sorun yok. Basın her şeyi abartıyor. Her şey güllük gülistanlık…”
Lekesiz’e göre “yapılan haberler kasıtlı, ülkeyi karıştırmak isteyenlerin işi, bunlar asılsız ve kışkırtıcı haberler, kardeşlik havası bozulmaya çalışılıyor.”
Ortada sadece Türkiye’yi değil bütün bölgeyi hatta dünyayı ilgilendiren bir sıcak savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilerin ülkemizde yarattığı sorunların, zaman zaman Suriye’ye giderek iç savaşta aktif olarak yer almalarının basında yer alması Türk siyasetçilerini zora sokabilir.

Ama ortada bir gerçek var.

Vali Lekesiz hükümetin direktifleri doğrultusunda yaptığı açıklama ile “her şey yalan, hiçbir sorun yok, her taraf güllük gülistanlık” diyebilir ama hiç olmazsa habere konu olan vatandaşlara ulaşıp “haberlerin doğru mu yanlış mı olduğunu” basitçe araştırabilirdi.

Senin valilik yaptığın bir ilde lokantacı esnaf diyor ki, “kalabalık gruplar halinde geliyorlar, yemek yiyorlar, para vermeden gidiyorlar”, senin görev yaptığın ilde vatandaşlar diyor ki “kamplarda olması gereken ne idüğü belirsiz kişiler Hatay sokaklarında geziyor, çoluk çocuğumuzu dışarı çıkarmaya korkuyoruz”; bir valinin bu vatandaşlara ulaşması çok basit.

Hepsinin ismi cismi belli, sor bakalım doğru mu söylüyorlar yanlış mı?

Kendi vatandaşının basına yaptığı açıklamalar için “yalan bunlar” diyen Vali Lekesiz, Hatay halkını ne derece rahatsız ettiğinin farkında mı acaba?

Vali Lekesiz’in, valilik yaptığı ilin yurttaşlarının menfaati yerine isyancı sığınmacılarının menfaatini ön plana çıkarması çok manidar.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)