Devrimci sanat engellenemez


İstanbul Taksim'de bir grup, Grup Yorum üyelerinin de aralarında bulunduğu bazı kişilerin gözaltına alındığı ve kötü muamele gördüğü iddiasıyla protesto gösterisi düzenledi.

Taksim Tramvay Durağı'nda toplanan grup üyeleri, slogan atarak, ''Devrimci sanat engellenemez, baskılar bizi yıldıramaz'' pankartı açtı. Grup, daha sonra İstiklal Caddesi'nden Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sırasında slogan atan ve alkış tutan grup üyeleri, Galatasaray Lisesi'ne kadar yürüdü.
Burada, grup adına basın açıklaması yapan Grup Yorum üyesi Cihan Keşkek, halktan aldıkları güçle sanat yaptıklarını, halkın sanatçılarının susturulamayacağını söyledi.

Sultangazi'deki polis merkezine saldırı düzenleyen terör örgütü üyesinin cenazesinin Adli Tıp Kurumu'ndan alınışı sırasında gözaltına alındığı belirtilen Grup Yorum üyeleri Selma Altın ve Dilan Balcı'nın gözaltına alınırken ''işkence'' gördüğünü iddia eden Keşkek, ''Grup Yorum, 27 yıllık tarihinde devrimci sanat mücadelesini onurla taşıdı ve taşımaya devam edecek'' dedi.

Sanatçı Ferhat Tunç da gözaltına alınan Grup Yorum üyelerinin ve diğer kişilerin bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Konuşmaların ardından şarkı söyleyip halay çeken grup üyeleri, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)