Diyanet şimdi de TSE'nin 'helal' sertifikasına ortak olacak


Terör, kadına şiddet, kürtaj, eğitim derken şimdi de TSE'nin 'helal' sertifikasına ortak olacak.

Kürt sorunundan kürtaj tartışmasına, kadına yönelik şiddetin önlenmesinden ulusal gün ve bayramlara kadar yaşamın her alanında “fetva” vermeye başlayan Diyanet, şimdi de TSE’nin “helal” sertifikası verdiği ürünlere logo basacak.

TSE yetkililerinin verdiği bilgiye göre, yakında uygulamaya geçmesi beklenen düzenleme ile bundan sonra Helal Gıda Sertifikası verilen ürünlerin üzerlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı logosu da yer alacak. TSE ile DİB’in Temmuz 2011 tarihinden itibaren başlayan “helal gıda” işbirliği yakında ortak logo ile bir ileri seviyeye çıkacak. TSE tarafından incelenen ürünlerin içindeki tüm katkı maddeleri ve ana malzemeler için Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan tek tek “helaldir” yazısı alan TSE, bu belgeyi sertifika verdiği kuruluşun dosyasına koyuyordu. Ancak Ortadoğu ve Arap ülkeleri başta olmak üzere TSE’nin sertifika verdiği firmalardan gelen itirazlar üzerine Diyanet de bundan sonra doğrudan sürece katılacak. Çalışma ile ürünlerin üzerinde Diyanet’in fetvasını simgeleyen bir logo bulunacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, özellikle son 2 yılda terörden kürtaj tartışmasına, kadına yönelik şiddetin önlenmesinden ulusal bayramlara kadar birçok konuda “fetva veren” kurum haline geldi. İşte Diyanet’in rol aldığı konulardan bazıları:

Kürtaj fetvası: Hükümet dindar yurttaşların kürtaj konusundaki desteklerini alabilmek için Diyanet’i de devreye soktu.

Çocuklara umre turu: Başkanlık, yarıyıl tatilinde MEB’e bağlı tüm okullardaki öğrenciler, velileri ve öğretmenler için özel umre turu planladı.

Teröre karşı mele: Diyanet terörle mücadelede de “melelerle” rol aldı. Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde hiçbir akademik eğitimi olmayan ve mele diye tanınan kişiler halk üzerinde etkili oldukları gerekçesiyle sözleşmeli olarak göreve başlatıldı.

Kadına yönelik şiddete de imza: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokolle, toplumun kanayan yarası olan kadına yönelik şiddetin durdurulması konusunda da Diyanet’e rol verildi.

Milli bayramlara dini ayar: Yine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı aile yapısının güçlendirilmesi için başlatılan proje ile bakanlığa bağlı kuruluşlarda öncelikle ulusal ve dini günlerde ahlaki, dini ve milli duyguları geliştirmeye yönelik ortak çalışmalar yapılacak.

Okul için imam iknası: Cumhuriyet’in kamuoyuna duyurduğu bir başka proje kapsamında da imamlar okula gönderilmeyen çocukların ailelerine yönelik ikna turlarına katılmaya başlamıştı.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)