Diyarbakır Cezaevi müze olsun


12 Eylül'ü Yargılama Platformu üyeleri, Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi'nin ''insan hakları müzesi''ne dönüştürülmesi için Cumhurbaşkanı ve Başbakana telgraf gönderdi.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan grup ellerinde, ''Diyarbakır askeri cezaevi insan hakları müzesi olsun. 12 Eylül darbecileri ve Diyarbakır'daki vahşetin suçluları yargılansın'' yazılı pankart ile 12 Eylül döneminde söz konusu cezaevinde yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Mustafa Sütlaş, Diyarbakır 5 No'lu cezaevinin müze olmasını istediklerini ifade ederek, ''Bir zamanlar 5 No'lu cezaeviyle ilgili o duvarların sesi olsa da konuşsa diyen Başbakan Erdoğan'a sesleniyoruz. O duvarların sesini yıkarak dinleyemezsiniz. O sesleri bir müze ortamında hep beraber dinlememiz için bütün yıkma projelerinden vazgeçmelisiniz'' dedi.

Sütlaş, ''Halkımızı 30 Eylül'de Diyarbakır'da düzenlenecek 'Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi İnsan Hakları Müzesi Olsun' mitingini desteklemeye bekliyoruz'' diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup, Galatasaray PTT şubesine giderek taleplerini içeren telgrafı, Cumhurbaşkanı ve Başbakana gönderdi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)