El Arabiya'dan "çok gizli" iki belge


El Arabiya'dan yeni iddia: Türk pilotları Suriye öldürdü

El Arabiya televizyonu Suriye istihbaratına ait olduğu iddia edilen "çok gizli" iki belgeyi yayınladı.

El Arabiya televizyonu, muhaliflerin sızdırdığını iddia ettiği belgeleri yayınladı. Bu belgelere göre, 22 Haziran'da Akdeniz'de düşürülen Türk keşif uçağındaki iki pilotu Suriye ordusu sağ buldu. "Savaş esiri" muamelesi yapılan pilotlar, Moskova'dan geldiği öne sürülen emirle "doğal yollardan" öldürülüp deniz dibine yerleştirildi.

"Rus deniz üssü ile koordineli..." iddiası

Son derece gizli olduğu belirtilen iki belgenin, doğrudan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın makamından çıktığı ve Suriye Özel Operasyonlar Birimi Başkanı Tuğgeneral Hasan Abdülrahman'a gönderildiği öne sürüldü. Belgede, "İki Türk pilot, uçağın Tartus'taki Rus deniz üssü ile koordineli bir şekilde düşürülmesinin ardından Suriye Hava Kuvvetleri İstihbaratı tarafından yakalandı" deniliyor.

"Rus liderliğinin bilgisi ve rehberliğine dayanarak..." iddiası

Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi ile bağlantılı olan MBC grubunun sahip olduğu El Arabiya kanalının yayınladığı belgelerden diğeri, Suriye Devlet Başkanlığı çıkışlı ve tüm Suriye dış istihbarat birimlerine hitap ediyor: "Rus liderliğinin bilgisi ve rehberliğine dayanarak Özel Kuvvetler Birimi tarafından tutuklanan iki Türk pilotu doğal yollardan ortadan kaldırıp cesetlerini uluslararası sulardaki çakılma bölgesine geri götürme ihtiyacı doğmuştur."

Cumhuriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)