Elinden tutan mı var?


CHP lideri Kılıçdaroğlu, PKK tarafından kaçırılan AKP Hakkari İl Başkanı Abdulmecit Tarhan'ın kardeşinin kendisini aramasıyla ilgili olarak, Başbakan Erdoğan'a seslendi: Kaymakam kaçırıldı mı kaçırıldı, asker kaçırıldı mı kaçırıldı, imam kaçırıldı mı kaçırıldı, 120'ye yakın kişi kaçırıldı, bunların bir kısmı serbest bırakıldı. Bir kısmı bırakın birkaç haftayı, günü neredeyse birkaç yıldır PKK'nın elinde. Kurtaracaksan neden kurtarmıyorsun? Elinden tutan mı var senin?

Kanal D Ana Haber'in canlı yayınına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme dair soruları yanıtladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, PKK tarafından kaçırılan AKP Hakkari İl Başkanı Abdulmecit Tarhan'ın kardeşinin kendisini aramasıyla ilgili bir soruya, "PKK kendine bölge hakimiyeti yaratıyor, bu tartışılıyor, her gün şehitlerimizi geliyor. Vatandaşlarımızın şapkasını önüne koyup düşünmeleri lazım; 2002'den 2012'ye bizi kim getirdi?" cevabını verdi.

Kaçırılan AKP'li başkanın kardeşinin kendisini aramasının gayet doğal olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, telefon konuşmasında kendisine geçmiş olsun dileklerini ilettiğini anlattı.

"Bizim kurtarma şansımız yok. Biz iktidar değil muhalefet partisiyiz" diyen Kılıçdaroğlu, "Ama bu ülkede kimin burnu kanarsa, kimin sorunu olursa arayabileceği en güvenli makam CHP'dir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'a: Elinden tutan mı var senin?

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Sayın Başbakan'a buradan söylüyorum, iyi dinlesin; kaymakam kaçırıldı mı kaçırıldı, asker kaçırıldı mı kaçırıldı, imam kaçırıldı mı kaçırıldı, 120'ye yakın kişi kaçırıldı, bunların bir kısmı serbest bırakıldı. Bir kısmı bırakın birkaç haftayı, günü neredeyse birkaç yıldır PKK'nın elinde. Kurtaracaksan neden kurtarmıyorsun? Elinden tutan mı var senin? İl Başkanının kardeşi beni arıyor diye Başbakan hemen aramış. Ben aramadan veya o beni aramadan önce Başbakanın onu araması lazım."

"Apaydın kampı Yüce Divanlık bir suçtur"

Apaydın'daki kampa CHP'li milletvekillerinin ‘tiyatro oyununun figüranı’ olmamak için gitmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı'nın "Burada asker yok, askeri kamp değil" sözleriyle ilgili olarak da, "Oranın askeri kamp olduğunu ben değil, bu ülkenin Dışişleri Bakanı söyledi. Eğer gidip orada askeri görmüyorlarsa bir sorun var" dedi.

Özgür Suriye Ordusu'nun internet sayfasından, kampta silahlı militanların olduğunu ilan ettiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Yabancı bir ülkenin askerlerinin Türkiye'de bulunması için Meclis'in izni gerekmiyor mu?" şeklindeki soru üzerine "Meclisin izni gerekiyor. Onun için o kamp yasa dışı bir kamptır. Hem uluslar arası hukuka, hem Anayasa'ya aykırıdır. Onun için Yüce Divanlık bir suçtur" dedi.

"Cumhurbaşkanı liderleri toplarsa biraraya geliriz"

Kılıçdaroğlu, "AKP, MHP ve CHP bir araya gelecek mi?" sorusunun yöneltilmesi üzerine, "Benim öyle bir düşüncem söz konusu değil. Ama Sayın Cumhurbaşkanı liderleri toplarsa elbette" yanıtını verdi.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)