En büyük pay Müslüman Kardeşler'e gidiyor


Suriye'deki muhalif gruplardan biri olan Müslüman Kardeşler'in, Türkiye'deki bağlantıları sayesinde muhaliflere gönderilen silahlara el koyarak güç kazandığı iddia edildi.

İngiliz The Times gazetesi, Suriye'de 18 aydır süren ayaklanmada muhaliflere en büyük silah sevkiyatının Türkiye üzerinden yapıldığını öne sürdü. Haberde, miktarı 400 tonu bulan silahlar içinde Sam-7 uçaksavar füzeleri ve roket güdümlü bombalar da bulunduğu ileri sürüldü.

Haberde, bu silahların muhalifler arasında paylaşılamadığına dikkat çekilerek, bu konuda Özgür Suriye Ordusu ile Müslüman Kardeşler arasında rekabet yaşandığı iddia edildi.

'Bunlar doğru kullanılırsa, akıntıyı tersine çevirebilir'

Gazeteye konuşan Özgür Suriye Ordusu militanları, Müslüman Kardeşler hareketinin Türkiye'deki bağlantıları nedeniyle diğer muhalif gruplara göre daha fazla pay kaptığını ve gücünü artırmaya çalıştığını söyledi.

Silah sevkiyatının sınırdan geçişinde rol alan Suriyeli muhalif komutanlar da, İngiliz Times gazetesi muhabirine yaptıkları açıklamada, "Bunlar doğru kullanılırlarsa, akıntıyı tersine çevirebilir" dedi.



Libya'dan gemiyle silah

Times muhabiri, Libya bandıralı "İntisaar" adlı gemiyi İskenderun'da gördüğünü de vurguladı. Libya'daki iç savaş sırasında ortadan kaybolan binlerce silahın bir kısmının, deniz yoluyla Suriye'ye nakledilmekte olduğu öne sürülüyor.




Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)