Erdoğan transfer peşinde


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın parti vitrinine yeni isimler isterken dili sürçtü, AKP yerine Refah Partisi dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, 30 Eylül’deki büyük kongrede partisinin vitrinine taşıyacağı yeni isimlerde arayacağı nitelik için “Partiden güç kazanacak değil, partiye güç katacak isimler” tanımını kullanarak, öne çekilecek yerel seçimlerde partiye yeni oy getirecek ve 2014’teki Köşk seçimlerinde yüzde 50’nin üstünü yakalamasını sağlayacak transferler peşinde olduğu mesajını verdi.

Erdoğan’ın önceki gün AKP milletvekilleriyle ve parti kurucularıyla büyük kongre gündemiyle ilgili yaptığı toplantıya ilişkin yeni bilgiler de ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Erdoğan, milletvekilleriyle kuruculara anket formu dağıtarak yeni MKYK için 50 kişilik isim önermelerini isterken, kafasındaki vitrinin ipuçlarını ortaya koyan tanımlamalar yaptı. Erdoğan, mevcut MKYK üyeleri, bakanlar, milletvekilleri ve partililerin yanı sıra “iş, sanat, spor, bilim çevrelerinden, başka partilerden ve partisiz isimlere” de açık olduğunu belirtti.

Erdoğan önerilecek yeni isimlerde arayacağı nitelik konusunda ise “Partiden güç kazanacak değil, partiye güç katacak isimler” ifadesini kullandı. Erdoğan’ın bu ifadesi, 12 Eylül anayasa referandumundaki yüzde 58’lik evet oylarını toplamayı hedefleyen yeni transferler arayışı olarak algılandı. Erdoğan, böylece AKP’lilere öne çekilecek yerel seçimlerde ve 2014’teki cumhurbaşkanı seçimlerinde partiye yeni oylar getirecek isimler arayışı içinde olduğunun mesajını verdi.

Erdoğan’ın, ankette önerilecek yeni isimlerin niteliklerini tanımlarken yaşadığı bir dil sürçmesi de anlamlı bulundu. Erdoğan, “partiye güç katacak isimler” isterken “Kartvizitinde Refah Partisi MKYK üyesi yazdırmak için gelecek isimleri önermeyin” ifadesi kullandı. Erdoğan, dil sürçmesiyle eski partisini zikrettiğini fark edince gülerek “AK Parti” diye düzeltti.

Erdoğan, yeni vitrin için anket toplantılarını il ve belediye başkanlarıyla sürdürecek.



Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)