Erdoğan'a açılan davaya ret


Gerze Belediye Başkanı Belovacıklı'nın, Başbakan Erdoğan'ın, ''Bazı Alman vakıflarının, CHP'li belediyeler üzerinden terör örgütüne para gönderdiği'' açıklamaları üzerine açtığı manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki ön inceleme duruşmasına, Belovacıklı'nın avukatı Candan Dumrul ile Başbakan Erdoğan'ın avukatları Burhanettin Sevencan ve Ali Özkaya katıldı.
Taraf avukatları, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun (HMK) 140. maddesine göre, taraflar arasında bir anlaşmanın sağlanamadığını belirtti.

Avukat Candan Dumrul, davanın kabulünü, Başbakan Erdoğan'ın avukatları ise davanın reddini talep etti.

Hakim Yıldıray Sarıkaya, davanın reddedildiğini açıkladı.

Dava dilekçesi

CHP'li Belediye Başkanı Belovacıklı'nın avukatlarınca açılan davanın dilekçesinde, Başbakan Erdoğan'ın, 2 Ekim 2011'de yaptığı açıklamada, ''bazı vakıfların, CHP üzerinden terör örgütü PKK'ya yardım ettiği'' suçlamasında bulunduğu kaydedilmişti.

Erdoğan'ın bu açıklamaları bilgi, belge ve istihbarat faaliyetlerinin bağlı olduğu Başbakanlık görevi sırasında yaptığı belirtilen dilekçede, söz konusu açıklamalar ile CHP'li belediyelerin ve başkanların, zan altında bırakıldığı ifade edilmişti.

Erdoğan'ın, açıklamasının maddi dayanaktan yoksun olduğu ve siyasi eleştiri sınırlarını aştığı savunulan dilekçede, 5 bin TL manevi tazminat talep edilmişti.



AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)