Erdoğan'dan Aydınlık'a dava


Başbakan Erdoğan, Aydınlık Gazetesi'ndeki bazı köşe yazılarında kişilik haklarına saldırı niteliğinde beyan ve isnatlarda bulunduğu gerekçesiyle yazıyı kaleme alan Sabahattin Önkibar, gazetenin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sabuncu ve gazeteye 30 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya ve Burhanettin Sevencan'ın açtığı davanın dilekçesinde, Önkibar'ın 17 Haziran, 18 Temmuz ve 9 Ağustos'ta kaleme aldığı yazılarda, ''Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla, şeref, haysiyet ve onuruna yönelik fevkalade ağır hakaretlerde bulunduğu'' iddia edildi.

Dilekçede, şunlar kaydedildi:

''Davalı yazarın, uzun süredir yazılarını okuduğumuzda 'haçlı, haçlı seferi, kardinal, zangoç, kilise, papaz ve benzeri' Hristiyan dünyasına ait kavramları niçin sıkça kullandığı tarafımızdan anlaşılamamıştır.

Bireylerin dini inanç ve değerleri de onun kişilik haklarından biridir. Davalı yazarın, 'müvekkilimizin bu hassasiyetini' bilmesi nedeniyle kasıtlı olarak ve onu rencide etmek için İslami literatürde hep kötülükle anılan kişi ve olayları örnek vermesi de benzetme amaçlı olmayıp, kasıtlı olarak 'o fiillerle hem hal olan kişi' imajını yaratma gayretidir.''

Dilekçede, Sabahattin Önkibar, Mehmet Sabuncu ve gazeteden toplam 30 bin lira manevi tazminat talep edildi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)