Erdoğan'dan Balyoz kararlarına ilk yorum


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Balyoz'' davasında verilen karara ilişkin, ''Gerekçeyi bilmeden bu konuyla ilgili açıklama yapmam doğru olmaz. İlk derece mahkeme kararından sonra bir de Yargıtay süreci var. Yargıtay kararını da takip etmek, görmek durumundayız. Bizim tüm temennimiz, arzumuz buradan haklı bir kararın çıkmasıdır'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, El Kudüs Üniversitesi'nden Fahri Doktora unvanı aldığı törenin ardından üniversite rektörü Sari Nusseibeh ile görüştü. Görüşmeye Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da katıldı.

Görüşmenin yapıldığı otelden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Balyoz davasında açıklanan kararı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, açıklanan kararı öğrendiğini, ancak gerekçeyle ilgili hiçbir bilgisi olmadığını söyledi.

Gerekçeyi bilmeden bu konuyla ilgili açıklama yapmasının doğru olmayacağını vurgulayan Erdoğan, ''Bunun ilk derece mahkeme kararından sonra bir de Yargıtay süreci var. Yargıtay sürecini de takip etmek durumundayız. Bizim tüm temennimiz, arzumuz buradan haklı bir kararın çıkmasıdır'' diye konuştu.

Yargılamaya şu anda nokta konulmadığına işaret eden Erdoğan, ''Devam eden süreçten sonra ortaya ne çıkar onu bilemem. Gerekçeyi gördükten sonra ancak bunun yorumunu yapma imkanına kavuşabiliriz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin, hükümeti cebren yıkmaya teşebbüs gerekçesiyle hüküm verildiğine ilişkin sözlerine, ''Hayır, daha gerekçe yok ortada. Bazı şeylerle alakalı olanı söylüyorsunuz. Bu gerekçe değildir. Bu, sadece şu anda açıklanan kararla ilgili oradaki ifadedir. Gerekçe çok daha geniş olur. O gerekçeyi görmeden bir şey söylemek doğru olmaz'' karşılığını verdi.


Bozdağ da Yargıtay'ı işaret etti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 1. 'Balyoz' davasında verilen kararı değerlendirdi. Bozdağ, ''Şu anda ilk derece mahkemesi kararını açıkladı. Bütün Türkiye öğrenmiş oldu ama kararın gerekçesini henüz bilmiyoruz. Mahkeme gerekçeli kararını açıkladığı zaman daha net bir şekilde öğrenmiş olacağız. Bu nihai bir karar değil. Sonuç itibariyle Yargıtay aşaması var. Yargıtay aşamasından sonra karar kesinleşmiş olacak. Şu anda adli süreç devam ediyor. Adli sürecin ilk aşaması bitmiş durumdadır'' dedi.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)