Erdoğan'ın 2014 planlaması..


Arslan Bey
AKP’nin yerel seçimleri MHP desteğiyle öne almasındaki asıl sebebi bilebilmek için 2007 genel seçim ve 2009 yerel seçimleri üzerinde durmak gerekir.
* AKP, 2007’de yapılan genel seçimlerinde yüzde 46,7 oranında oy almıştır.
* AKP 2 yıl sonra yapılan yerel seçimlerde ise YSK resmi sonuçlarına göre yüzde 40,11 oy almıştır. Yaklaşık yüzde 7 oranında bir düşüş söz konusudur.
* 2014’te Anayasa gereği hem yerel hem de cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacaktır.
* Erdoğan ise 4 .dönem milletvekilliğine aday olmayacağını peşinen ilan etmiş bulunmaktadır.
* Bu durumda Erdoğan Cumhurbaşkanlığna adaydır.
* Erdoğan 2014’te, Cumhurbaşkanlığı ve 2015’te yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerini birleştirmek istiyor. Çünkü, Başbakanlığı döneminde hem AKP’nin başında olarak genel seçimleri yenileyip partisini yeniden iktidara taşımak ve cunhurbaşkanlığına öyle çıkmak ve bir 5 yıl daha rahat etmek amacında..
* Buradaki tek engel ise Anayasa gereği yerel seçimlerin de 2014’te yapılacak olmasıdır.
* Erdoğan, genel, yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri birleştirilip milletin önüne üç sandık birden gelirse yerel seçimlerdeki, yaklaşık yüzde 7 oranındaki düşüşün genel seçimlere ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine yansıyacağından endişe etmektedir. Kaldı ki mevcut cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 Ağustos 2007’de göreve başlamıştır. Dolayısıyla 2014 Mart’ındaki yerel seçimin, 2014’ün Ağustos veya Temmuz ayına atılması mümkün değildir. Yani iki seçimi birleştirmek imkansızdır.
* Bu sebeple Erdoğan, yerel seçimleri diğer seçimlerden ayırıp, hem yerel seçimlerdeki düşüşün, arada kısa bir zaman olduğu için milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine yansımasından kurtulmuş olacak hem de cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini birleştirerek partisini yeniden iktidara taşımış ve cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmuş olacaktır. Hedefi budur.
* Bu durumda, yerel seçimlerinin öne alınmasına MHP tarafından destek verilmesi doğru değildir. Yerel seçimlerin zamanında yapılması muhalefet açısından daha uygundur. 2014 Mart’ında yapılacak olan yerel seçimler, Erdoğan’ın işini zorlaştıracaktır.
Altay Bozkurt

Hangi milleti temsil edecekler?
Türkiye’den Türk adını silmeye çalışanların,
“Ne mutlu Türk’üm diyene” sözünü ilkel bulup her yerden kaldırmaya kalkışanların,
Milleti koyun sanıp, İzmir’de, 9 Eylül’de, bayrağın göndere çekilmesini engellemeye yeltenenlerin,
Olimpiyat düzenleme gerekçelerini anlayamıyorum.
Hangi milleti temsil edecekler?
Hangi bayrağı sallayacaklar?
Ramazan Bayraktar


Tapalar neden el
bombalarının üzerinde?
Afyon’daki patlama ile ilgili bir tespitimi dikkatinize sunmak isterim:
“Uzmanların” tümü el bombalarının, cephanelikte tapaları (buna da fünye gibi komik bir isim takmışlar) monte edilmemiş halde, yani bombaların ve tapalarının ayrı ayrı muhafaza edildiğini söylemekte. Zaten bunun böyle olması gerekir.
Peki patlama ile etrafa dağılan el bombalarının tapaları neden üzerlerinde durmaktadır? Televizyonda yakın planda gösterilen etrafa dağılmış el bombalarının neredeyse tümünün tapaları açıkça üzerlerinde görünüyor.
TV ve gazetelerde çıkan “uzman”ların hiçbiri buna dikkat çekmedi!
Bu tapaları monte edilmiş bombalar cephanelikte ne arıyordu? Kaza esnasında cephanelikte tapa montajı mı yapılmaktaydı? Öyle ise bunun amacı ne idi?
Ziya Bulun


Hep muhalefet edeceksin!
Sayın Bulut, Tayyip Erdoğan’ın her olaydan sonra muhalefeti veya başka kurumları eleştirmesi onun bilinçli stratejisidir. Hükümette olup bütün gücü elinde tutup halka muhalefette gibi gözükme stratejisidir. “Hep muhalefet edeceksin” denmiştir ona. PKK mı saldırdı? Al mikrofonu eline BDP’yi suçla... “PKK ile arana mesafe koy” de. Yargıya muhalefet et, yargıyı ele geçir.. Askere muhalefet et, orduyu ele geçir, mensuplarını zindanlara at. Şehit haberlerinde gazetecileri eleştir, içeri at, işten attır. Afyon’daki patlamayla ilgili emekli generalleri orduya ihanetle suçla! Dış politika hüsranlarında Esad’ı ve CHP’yi suçla! AKP, sanki hükümette değil muhalefette bulunuyor, hep eleştiriyor. Onlara bu fikri veren stratejist “hep mazlumu oynayın” demiş olmalı..
Erdin Karahasanoğlu

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)