Erdoğan'ın İmralı'dan medet umması affedilmez


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''İstanbul Milletvekilimiz Engin Alan başta olmak üzere, terörle mücadele eden kahramanları dört duvar arasına hapseden ve hukukun başına çuval geçiren AKP zihniyetinin, İmralı'dan hala medet umması affedilmez bir hezeyandır'' değerlendirmesini yaptı.

Bahçeli, partisinin dün yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası yaptığı yazılı açıklamada son siyasi gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin terörden kurtulmasının her geçen gün daha maliyetli hale geldiğini, terör örgütünün cinayetlerinin sabırları zorladığını ve millet vicdanında infiale neden olduğunu söyleyen Bahçeli şu değerlendirmelerde bulundu:

'' Görüldüğü kadarıyla 'güvenlikçiler-müzakereciler' arasında yaşanan düello iktidarı tümüyle sarıp hareketsiz bırakırken, PKK terör örgütü bulduğu her fırsatı kana ve şehide tahvil etmektedir.

Bir yanda mütareke ve müzakere çağrıları süfli ağızlarca gündeme taşınıp PKK'ya umut aşılanırken, diğer yanda vatan evlatları hayatlarını kaybetmektedir. Hatta Başbakan Erdoğan kanın ve vahşetin sorumlusu olan İmralı canisiyle yeniden görüleşebileceğini, Adalet Bakanı da bebek katilinin sözde çözüm sürecine dahil edilebileceğini vurgun yemişçesine dile getirmişlerdir.

İstanbul Milletvekilimiz Sayın Engin Alan başta olmak üzere, terörle mücadele eden kahramanları dört duvar arasına hapseden ve hukukun başına çuval geçiren AKP zihniyetinin, İmralı'dan hala medet umması affedilmez bir hezeyandır. Silivri hapishanesinde mücadeleyi mahkum, İmralı'da müzakereyi meşrulaştıran bu seviyesizlik dünya durdukça nefret ve öfkeyle anılacaktır.

Terör destekçileri ve elebaşları pervasızca zehirlerini kusarken, teröriste haddini bildiren ve darbe heveslileriyle aralarına mesafe koyan milliyetçi-vatanseverlerden intikam alınması kimsenin yanına kalmayacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar, doğuda PKK, batıda AKP, Türk milletinin şeref ve bağımsızlık hakkını savunan değerli isimleri davalarından ve ideallerinden caydıramayacaktır.''

''Oslo merceğinden, Kandil odağından ve İmralı ölçeğinden bakanlar''

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın gerekçesinin bir an önce açıklanmasını isteyen Bahçeli, Yargıtay'ın ''tahammül edilemez noktaya ulaşan haksızlığı mutlaka düzeltmesi gerektiğini'' ifade etti.

Bahçeli açıklamasında, ''Unutulmasın ki Sayın Engin Alan ve arkadaşları, Tunceli Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'a gencecik yaşta kıyan canilerle gece demeden gündüz demeden mücadele veren, kahramanlığın ve gözüpekliğin sembol isimleridir. Millet evlatlarının canına kasteden alçaklar elini kolunu sallayarak gezerken, yargıç ve savcıların hayatlarını emniyete alan isimlerin, uydurulmuş vesayet ve üretilmiş statüko karşıtlığıyla senelerce hapse mahkum edilmesi vefasızlık olduğu kadar da insafsızlıktır'' değerlendirmesini yaptı.



''Hükümet niyetinin ne olduğunu açıklığa kavuşturmalıdır''

Bahçeli, açıklamasını şu değerlendirmelerle sonlandırdı:

''Üstelik AKP, bu hafta sonunda yapılacak büyük kongresinde terörün azmettiricisi ve besleyicisi peşmergeyi, Türk milletine nankörlük yaparcasına ağırlamayı planlamaktadır. Irak'ın kuzeyinde katilleri barındıran, palazlandıran ve üzerimize kışkırtan Barzani, Başbakan Erdoğan'la kucaklaşacak ve alkışlanacaktır. Bu hem AKP'ye oy verenlere hem de aziz milletimize büyük bir hakaret ve yüzsüzlük örneğidir.

Geçmişte kendilerini milliyetçi-ülkücü camianın bir mensubu olarak tanımlayarak 3 Kasım 2002'de yüzde 7, 12 Haziran 2012'de yüzde 12 oranında AKP'ye oy verenler Barzani'yi nasıl karşılayacak, nasıl onaylayacak ve bu cinayet failini nasıl kabulleneceklerdir? Bu açıdan karar aşaması gelmiş, taraflar netleşmiş ve yolun sonu görünmüştür. Bundan böyle AKP hükümeti nerede durduğunu ve niyetinin ne olduğunu ahlaken açıklığa kavuşturmalıdır.

Bir gece Kandil'de görünmek ve Kandil'in bağrına şerefli Türk bayrağını dikmek için ne gerekiyorsa yapmalıdır. Terörle mücadeleye direnen diyalogcu taifesi ayıklanmalı, müzakereyle bir yere varılamayacağı anlaşılmalı, yeni Oslo girişimlerinin ağır sonuçlara neden olacağı bilinmeli ve yıkım koordinatörü başbakan yardımcısı görevinden azledilmelidir.''

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)