Erdoğan'ın popülaritesi düştü


İngiltere'de yayımlanan Economist dergisi, Başbakan Erdoğan için "Halkın nabzını tutmada usta olsa da popülaritesi düşüşe geçti" diye yazdı.

Makalede, “Recep Tayyip Erdoğan, son olarak, Atatürk’ün giydiklerine benzer bir kalpakla görüntülendi. Kemalistler dehşete düştü. Gerçi kimse, Erdoğan’ın 1938’de ölen o büyük insandan sonra gelen en etkileyici lider olduğuna itiraz edemez” denildi. Yazıda daha sonra şu görüşlere yer verildi: “AKP’nin 2011’de üçüncü kez seçim kazanması sürpriz olmadı. Ama Erdoğan daha önce hiç olmadığı kadar sınandığı bir sene geçirdi. Kanserle mücadele ettiği iddiaları, güçlü bir Müslüman cemaati olan Gülencilerle kavga, artan Kürt şiddeti ve Suriye’deki savaş... Erdoğan bu süreçte gitgide otoriterleşti, 2014’te Abdullah Gül’ün yerine cumhurbaşkanı olma hırsı, muhakeme yeteneğini bulanıklaştırdı.”

Başbakanlık dönemi sona erdikten sonra da ülkeyi yönetebilmek için Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı yetkilerini artıran bir anayasa taslağı hazırlamak istediğinden şüphe edildiğini belirten dergi, “Erdoğan geçen yıl boyunca, PKK ile yaptığı gizli müzakereleri bir yana atarak Kürtlere karşı savaş yanlısı oldu. Binlerce Kürt eylemci tutuklandı” diye yazdı.

İhaleleri kaybetmekten korkan medya patronlarının bazı muhalif gazetecileri işten çıkardığını, en az 80 gazetecinin hapiste olduğunu belirten dergi, hapisteki 2 bin 824 öğrencinin yaklaşık dörtte birinin, parasız eğitim istedikleri için “terör örgütü mensubu” olmakla ve diğer “kabahatlerle” suçlandığını vurguladı. Erdoğan’ın, kürtajı sınırlandırmayı önerdiğini ve imam hatip okullarını yeniden açtığını hatırlatan dergi, seçmeli Kuran ve Arapça dersleriyle Başbakan’ın aşırı sağa seslendiğini, ama “fazla ileri gidiyor olabileceğini” belirtti.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

1Yorumlar
  1. Sayin basbakan bir populerligin sonucu su anki oldugu konumda. Tabi ki bu populerligi saglayan destekleyici unsurlar bulunuyor. Abd, gulen cemaati, radikal islam, lider sikintisi........

    YanıtlaSil
Yorum Gönder