Ev hapsini korkmadan işletmeliyiz


BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in açıklamalarını son derece olumlu ve yapıcı bulduğunu belirterek, ''Sınırlı ev hapsi şeklinde birtakım geçiş aşamalarını artık korkmadan, cesur bir şekilde işletmemiz gerekiyor'' dedi.

Baluken, Ergin'in, ''terör sorunun çözümü için Abdullah Öcalan'ın da sürece dahil edilebileceği'' yönündeki sözlerini değerlendirdi.

''Adalet Bakanı'nın açıklamalarını son derece olumlu ve yapıcı buluyorum; bu ülkede akan kanın acısını yüreğinde hisseden vicdanlı bir konuşma olarak değerlendiriyorum'' diyen Baluken, bu sözlerin Hükümet ve diğer partiler tarafından da desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Dünyada bu sorunların konuşarak çözüldüğünü vurgulayan Baluken, şöyle konuştu:
''Kürt sorununun çözümünde, içinde bulunduğumuz çatışmalı süreci bir an önce geriye götürebilecek en önemli aktörlerden birisi Abdullah Öcalan'dır. Hem PKK üzerinde olan etkisi, hem de önceki diyalog süreçlerinde oynadığı rolün ülkeye kazandırdığı pek çok şey, bu süreçte de gözönünde bulundurmalı. Müzakere ve diyalog yolunu açacak en önemli adım, Öcalan üzerinde İmralı'da sürdürülen ağırlaştırılmış tecridin kaldırılmasıdır. Öcalan'ın koşullarının sürece dahil olabilecek şekilde değerlendirilmesi gerekiyor.
'Barış olsun istiyoruz, savaş olsun istemiyoruz'u kabul edip, bu işi ülke gündeminden kaldırmak istiyoruz gibi bir irade beyanını ortaya koymak gerekiyor. Öcalan ile ilgili, barış çalışmalarına katkı sağlayacak koşulların sağlanması lazım. Ağırlaştırılmış tecridin hemen kaldırılması gerekiyor. Sınırlı ev hapsi şeklinde birtakım geçiş aşamaları yapılmış dünyada; artık korkmadan, cesur bir şekilde bunları mutlaka işletmemiz gerekiyor. Atılmayacak her adım bize can kaybı olarak geri dönüyor.''

Baluken, bu konuda Meclis'teki siyasi partilerin de inisiyatif alması gerektiğini sözlerine ekledi.



AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)