Evlenecekti, şehit oldu


İstanbul Sultangazi 75 Yıl Polis Merkezi'ne canlı bomba saldırısı düzenlendi. Patladama bir polis şehit oldu, 4'ü polis 7 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirenin DHKP-C üyesi İbrahim Çuhadar olduğu belirlendi.

Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi girişinde, canlı bombanın saldırısında bir polis memuru şehit olurken, 4'ü polis 7 kişi yaralandı, saldırgan da hayatını kaybetti.

Önce polis merkezi içerisine el bombası atan 25 yaşlarındaki saldırgan, daha sonra girişteki X-Ray cihazının önünde üzerindeki bombayı patlattı.

Saldırıyı düzenleyenin, DHKP-C üyesi İbrahim Çuhadar olduğu belirlendi.

Canlı bomba, olay yerinde hayatını kaybederken, saldırıda polis merkezi girişinde görevli polis memuru Bülent Özkan şehit oldu. Saldırıda ayrıca, karakolun amiri, 2 komiser ve bir polis memuru ile içerideki banklarda oturan 3 yurttaş yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Özel Gazi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı polis memurlarının hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Gazi Polis Merkezi Amiri Hüseyin Eke ve komiser Hüseyin Tortumlu'nun tedavisi Özel Gazi Hastanesi'nde devam ederken, aynı hastanede ilk tedavisi yapılan komiser Murat Yıldırım, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, polis memuru Ramazan Çakır da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Saldırıda yaralandığı belirtilen Süleyman Kütük de kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından ambulansla önce Afet Koordinasyon Merkezi'ne (AKOM), daha sonra AKOM'a ait ambulans helikopterle Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi. Yanık ünitesinde tedavi altına alınan Kütük'ün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı polis merkezi çevresinde, olay yeri inceleme ekipleri çalışma yaparken, yurttaşlar güvenlik koridorunun dışında tutuldu.

İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın'ın açıklamaları

Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, yurttaşların rahatça ulaşabildiği bir nokta olan X-Ray cihazına kadar gelen canlı bombanın bu noktada kendisini patlattığını, oradaki yurttaşları karşılayan en yakındaki polis memurunun şehit olduğunu, canlı bombanın olay yerinde öldüğünü söyledi.

Çapkın, yaralılara ilişkin ''Karakolun amiri, 2 komiser, 1 polis olmak üzere 4 personelimiz yaralı. Hafif yaralı genellikle. İçeride banklarda oturan 3-4 vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Onların dışarıya çıkıp içeriye girdiğini göremediğimiz için şimdilik onlarla ilgili hafif yaralı tespitimiz var. Bu, değişebilir ama çok çoğalmaz görünüyor. Hafif yaralı durumu ve diğer nitelikleri değişebilir. Özeti bu...'' şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine, ikinci bir saldırganın söz konusu olmadığını söyleyen Çapkın, ''Hayır, tek, bir kişi... Tek bir kişi önce el bombası atmış, sonra kendisini patlatmış. Eylemin çeşidi bu şekilde. (Canlı bombanın) Kimliği ile ilgili şu anda henüz açıklama yapmak istemiyoruz. Ama netleştirdik aşağı yukarı. 25 yaşlarında bir erkek'' dedi.

Çapkın, saldırıyı yapan örgütü tespit ettiklerini, ancak şu anda söylemelerinin doğru olmadığını kaydetti.

Makam aracına, ''akrep'' olarak bilinen iki zırhlı aracın eşlik ettiği Çapkın, daha sonra Özel Gazi Hastanesi'nde tedavileri süren Gazi Polis Merkezi Amiri Hüseyin Eke ve komiser Hüseyin Tortumlu ile Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan polis memuru Ramazan Çakır'ı ziyaret etti.

Şehit Özkan'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının tamamlanmasının ardından, saldırıda şehit olan polis memuru Özkan için, polis merkezinin arka bahçesindeki otoparkta tören düzenlendi. Özkan'ın cenazesi, buradaki törenin ardından ambulansa Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Polis merkezine saldırıyı düzenleyen şüphelinin cenazesi de cenaze aracıyla polis merkezinden götürüldü.

Olay yeri inceleme ekipleri, patlamanın etkisiyle saldırganın vücudundan koptuğu düşünülen parçalarla ilgili polis merkezinin bulunduğu cadde ve buraya çıkan bazı sokaklarda inceleme yaptı. Bulunan parçalar, delil torbalarına konuldu. Polis ekipleri de çevredeki MOBESE ve güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Şehit polisin evinde yas var

Saldırıda şehit olan polis memuru Bülent Özkan'ın yakınları ve komşuları, olayın duyulmasının ardından Özkan'ın Sultangazi Cebeci Mahallesi 2459. Sokak'taki evinin önüne geldi. Özkan'ın 16 Eylül'de dünya evine gireceği nişanlısı Sevinç Öztürk'ün de eve geldiği ve Özkan'ın yakınlarına sarılarak ağladığı görüldü.

Şehit polisin evinin balkonuna ve sokağa Türk bayrakları asılırken, baba Ergün Özkan da dışarı çıkarak evin önünde taziyeleri kabul etti. Ergün Özkan'ın, komşularına bugün çiftin düğün davetiyelerini dağıttığı bildirildi.

Şehit polis memuru Bülent Özkan'ın bir yıl önce Doğu görevini tamamlayarak İstanbul'a geldiği, başarılı olduğu için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne seçildiği, ancak atamasının yapılmadığı öğrenildi.

Şehit polis 1 hafta sonra evlenecekti

Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Bülent Özkan'ın 5 gün sonra evleneceği öğrenildi.

Şehit polis memuru Bülent Özkan'ın ailesinin İstanbul'da yaşadığı belirtilirken, Kırklareli'de yaşayan yakınları da şehit haberini alınca büyük üzüntü yaşadı.

Öte yandan, şehit polis memuru Özkan'nın 16 Eylül'de Sevinç Öztürk ile İstanbul'da evleneceği ve düğün hazırlığı yaptığı öğrenildi. Şehidin Kırklareli'de bulunan yakınlarının, haberi alır almaz İstanbul'a hareket ettiği bildirildi.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)