Fatih'te İmam Hatip protestosu


Fatih Vefa Caddesi üzerinde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nun imam hatip okuluna çevrilmesi sabah saatlerinde okul önünde toplanan veli ve öğrenciler tarafından protesto edildi.

Okul önünde toplanan veli ve öğrenciler ‘Susma ses çıkar. Okuluna sahip çık’ şeklinde sloganlar attı.

Veli ve öğrenciler adına açıklama yapan Eğitim-Sen 8 nolu Şube Başkanı Mustafa Turgut ‘Oryantasyon eğitimi başlamadan üç gün önce veliler bu okulun imam hatibe çevrildiğini öğrendi. Bu okul özellikle bu çevrede çalışan bir çok anne ve babanın tercih ettiği bir okul.

Yaklaşık 300 çalışan ailenin bu okula başvuru yaptığını biliyoruz. Ancak buna rağmen talep azlığı nedeniyle imam hatibe dönüştürüldüğü söyleniyor. Buradaki çocuklar şu anda sıralarında oturmalıydı. Ama mağdur edildiler. Veliler, öğrenciler ve öğretmenler olarak okulumuzu geri kazanmak için elimizden geleni yapacağız’ şeklinde konuştu.

Eylem öncesinde ilkokul öğrencileri kendi elleriyle dövizler hazırladı. Alkış ve sloganlarla okulun imam hatibe çevrilmesini protesto eden öğrenci ve veliler okullarını geri almak için eylemlere devam edeceklerini söyledi.



Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)