Foça saldırısında 2 tutuklama


Foça ilçesinde askeri servis aracına yönelik saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı.

Foça'daki askeri servis aracına düzenlenen bombalı terör saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan A.Y. ile R.E, emniyetteki işlemlerinin ardından, ''terör örgütüne yardım ve yataklık'' ettikleri iddiasıyla İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

Zanlılardan A.Y, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı, R.E. ise sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Aynı iddiayla Şanlıurfa'da gözaltına alınan K.S'nin ise Şanlıurfa'da sevk edildiği mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki uygulama noktasında çıkan çatışmada yaralı yakalanan Yunus Ç. (21) ile soruşturma kapsamında ''terör örgütüne yardım ve yataklık'' iddiasıyla gözaltına alınan 5 zanlıdan 4'ü de daha önce sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı. Böylece olayla ilgili toplam tutuklu sayısı, 7'ye ulaştı.

Foça'da PKK'lilerce 9 Ağustos perşembe günü bir askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda, 2 asker şehit olmuş, 12 kişi yaralanmıştı.

Viranşehir'de 2 Eylül'de uygulama noktasında durdurulan araçta bulunan terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada, ''1 terörist ölü, biri de yaralı ele geçirilmiş'', 2 polis ve 1 uzman çavuş yaralanmıştı.

Viranşehir'de uygulama noktasına saldırıyı gerçekleştirenlerin, Foça'da askeri servis aracına saldırı yapan kişiler olduğu belirlenmişti.



AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)