Gazeteler çarpıtıyor


Balyoz davası sanığı Koramiral Sağdıç'ın eşi, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e telefon açtığını söyledi.

Balyoz davasından tutuklu Koramiral Kadir Sağdıç’ın eşi Server Sağdıç, mahkemenin vermiş olduğu kararla Türk ordusunun çökertildiğini, görev yapan askerlerin moralinin sıfırlandığını söyledi. Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’e telefon açtığını belirten Sağdıç, “Eşim ve karargâhta beraber görev yaptığı subaylara yönelik suçlamalara inanıp inanmadığını sordum. Kendisi böyle bir şey olmadığını belirterek ‘Şüphelenseydim o zaman soruşturma açtırırdım. Gazetelerde yazılanlar çarpıtılıyor’dedi. Türkiye’de artık bütün kurumlara olan güven duygusu yitirildi. Biz hukuka güvenemezsek bizi kim savunacak” dedi.

Sağdıç, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sistematik olarak bir saldırı kampanyası düzenlendiğini ve verilen cezalarla oyunun ilk ayağının tamamlandığını söyledi. Sağdıç, “Bizlerin lehine olan deliller değerlendirilmeden, bilirkişi unsurları dikkate alınmadan mahkeme hükme gitti ve eşlerimiz müebbet aldı. Belge niteliği taşımayan, imzasız kâğıt parçalarıyla bu noktaya gelmiş olduk. Ancak mahkemenin vermiş olduğu kararın bizim açımızdan hiçbir hükmü yoktur. Ben bu kini anlamıyorum, kime karşı ve niçin yapılıyor. Dijital verilerle insanların hayatları ile oynadılar. Türk ordusu çökertilmiştir ve görev yapan askerlerin morali kalmamıştır. Umarım, Yargıtay aşamasında bu hatadan dönülür” dedi.

Özkök ile birlikte eşinin, biri dış görev olmak üzere aynı karargâhta çalıştığını vurgulayan Sağdıç, şöyle devam etti: “Özkök ile eşim Belçika ve Türkiye’de 2 ayrı yerde beraber görev yaptı. Bir gazetede çıkan haber üzerine kendisine telefon açıp komutanım biz bu kadar iftiralarla uğraşırken siz bunu nasıl söyleyebilirsiniz. Siz gerçekten karargâhta görev yaptığınız subaylar için söylenen bu sözlere inanıyor musunuz diye sordum. Kendisi böyle bir şey olmadığını belirterek ‘Şüphelenseydim, o zaman soruşturma açtırırdım. Gazetelerde yazılanlar çarpıtılıyor’ dedi. Sayın Özkök, bu söylenenleri hukuki olarak avukatları ile görüşüp düzelttireceğini söyledi.”


Sivil memura 16 yıl saçma

Tümgeneral Ahmet Yavuz’un eşi Lütfiye Yavuz da mahkemenin vermiş olduğu kararın ardından daha çok kenetlendiklerini vurgulayarak “Mahkeme kanıt diye, delil diye sunduğu şeylerin sahte ve düzmece olduğunu gayet iyi biliyor. Eğer öyle olmasaydı dijital verilerin incelemesini yaptırır, tanık dinleme taleplerimizi reddetmezdi. Bunları mahkeme kabul etmiş olsaydı zaten dava çökmüş olacaktı. Bundan dolayı da ısrarla taleplerimizden kaçındılar” dedi.

1. Ordu Komutanlığı’ndaki seminere katılan çok sayıda kişinin ceza almadığını anımsatan Yavuz, “Orada bir yazıcı sivil memur da 16 yıl hapis cezası aldı. Bunu kim içine sindiriyor, inanılır gibi değil. Bir de babalık ve kocalık haklarından mahrum edilmesi olayı var ve tam deli saçması. Bu karardan ne gocunuruz ne de o ifadeyi dikkate alırız” dedi.


Aydınlık günler gelecek

Emekli Albay Erden Ülgen’in kardeşi Ertuğrul Ülgen de verilen kararları özetle şöyle değerlendirdi: “Yargılama boyunca kaçmadı. Masum olan hiçbir yere gitmez. Bu insanlar 30-35 yıl devlete hizmet ettiler. İnşallah bu karanlık günler de aydınlığa kavuşacak...”


Cumhuriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)