Gaziler, Başbakan’a öfkeli


İki kol, bir bacak ve bir gözün bedeli: 78 bin lira tazminat, bin 900 lira maaş...

Başbakan Erdoğan’ın “Gazilik ve şehitlik sektör oldu” sözlerine “Gaziler Günü”nde tepki gösterenler, “kimsenin çocuğu şehit olsun, gazi olsun da para alalım diye bir anlayışı olamaz. Başbakanın, şehitlerin geride kalanları ve gazilere yapılan yardımla ilgili sözleri de gerçeği yansıtmıyor” dediler.
Gazilerin sakatlık derecesine göre bin ile 2 bin 500 lira arasında aylık aldığını belirten bir gazi, oysa Başbakan Erdoğan’ın, gazilerin 6 bin lira aylık aldığını söylediğini, bunun da gerçekle ilgisi olmadığını anlattı.

ANITKABİR’DE TÖREN
Gaziler Günü nedeniyle Anıtkabri ziyaret edip Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunan gazilerin yanı sıra Ankara Valisi, Kolordu Komutanı ve öğrenciler de bulundu. Anıtkabir merdivenleri nedeniyle engelli gaziler törene katılamadı.
SÖZCÜ’nün konuştuğu gaziler, Başbakanın açıklamalarıyla şehit ailelerini, gazileri üzdüğünü, hiçbir ailenin çocuğu yaralansın, şehit olsun anlayışı içinde olamayacağını dile getirdiler.

İŞTE BEDELİ
Terörle mücadelede iki kolunu, bir bacağını ve bir gözünü kaybseden uzman çavuşa devlet 78 bin lira tazminat verdi. Gazinin aylığı ise bin 300 lira. Ayrıca kendisine her ay 600 lira da bsakım parası olmak üzere toplam bin 900 lira ödeme yapılıyor. Başbakan Erdoğan’ın da gazilere 450 bin liraya yakın ödeme yapıldığına ilişkin açıklaması da gaziler tarafından “böyle bir ödeme yok” diye eleştirildi.

GAZİLER MİTİNG YAPACAK
Terör olaylarını protesto için gaziler tarafından 13 Ekim’de Ankara’da miting yapılacak. Miting yapabilmek için istenen izne, Valilik önce sıcak bakmadı. Ancak gaziler böyle bir izsnin verilmemesi halinde farklı eylemler yapabileceklerini söylediler.
Türkiye Harp Malulleri Şehit, Dul Yetimler derneği Ankara Şubesi tarafından 13 Ekim günü saat 13.30′da Ankara’da “teröre lanet” mitingi gerçekleştirilecek.


Saygı Öztürk - Sözcü

Yorum Gönder

1Yorumlar
  1. şehitlik ve gazilik sektör olmuş söylemini yapan başbakan bizi derinden üzmüştür ben 11 yıl önce yaptığımız terörle mücadelede yaralandık ve hiç unutmam diyarkakır as.hst.de helikorterde indiğimizde silahımızı zor aldılar. vermek istemedim geri tedavi edilip geri gitmek istedim ve silahmı helikopter pistinde doldur boşalt gözlerimde yaş gelmeye sebeb oldu.bu kahramanlığın bir maddi değeri olabilirmi

    YanıtlaSil
Yorum Gönder