Gitti Atatürk geldi Erdoğan


Devletin en küçük mülki temsilcisi olan muhtarlar siyasi partiler tarafından aday gösterilemiyor ama...

Ankara'nın Pursaklar Belediyesi’nin mahalle muhtarlarına yaptığı malzeme yardımlarına ilişkin bülten, “devletin tek bir partiye nasıl dönüştüğünü” de ortaya koydu. Belediyeden gazetelere gönderilen basın bülteni içindeki fotoğrafta muhtar iki kişiyle birlikte oturuyor. Arka duvardaki alışılmış Atatürk fotoğrafı ve Türk bayrağının yerini ise artık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pursaklar Kaymakamı Salih Bıçak ve Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in fotoğrafları süslüyor. Devletin en küçük mülki temsilcisi olan muhtarlar, siyasi partiler tarafından aday gösterilemiyor.

Pursaklar Belediyesi’nden dün tüm gazetelere gönderilen bir bültende, mahalle muhtarlarının daha düzgün mekânlarda hizmet verebilmelerini sağlamak gerekçesiyle masa - sandalye yardımı yapıldığı dile getirildi. Belediye, “Muhtarların Köşesi Belli Olsun” kampanyası kapsamında, muhtarlara makam koltuğu, masa, sandalye ve sehpa yardımı yaptı, malzemeler belediyenin kamyonlarıyla taşınarak teslim edildi.

Belediye ve Pursaklar Muhtarlar Derneği’nce ortaklaşa yürütülen kampanyada, Abadan, Yuva, Kösrelikkızığı, Yeşilova, Karşıyaka ve Yeşilyurt muhtarlıkları da bu malzemeleri aldı.

Pursaklar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Recep Aydın, malzemeleri Merkez Mahallesi Muhtarı İbrahim Karakaya ile birlikte muhtarlıkları gezerek dağıttı. Karakaya, yardımlar nedeniyle Pursaklar Belediyesi’ne teşekkür etti. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ise, “Muhtarlık binaları da hemşerilerimizin taleplerinin alındığı, onlara hizmet veren mercilerden biridir. İstiyoruz ki muhtarlarımız mahalleli hemşerilerimizi nezih mekânlarda ağırlasın ve onlara en iyi hizmeti sunabilsin” değerlendirmesini yaptı.

Gitti Atatürk geldi Erdoğan

Pursaklar Belediyesi’nden gönderilen fotoğraflardan biri, “Devletin AKP’ye indirgendiğinin” kanıtı niteliğini taşıyor. Türkiye Cumhuriyeti yönetim sisteminde devleti Cumhurbaşkanı temsil ediyor ve en üst düzey devlet yöneticisi konumunda bulunuyor. Muhtarlar da devleti temsil eden en küçük mülki amir olarak görev yapıyor. Muhtarlar siyasi parti tarafından da aday gösterilemiyor. Ancak fotoğrafta, muhtarın arkasındaki duvarı, alışılagelmişin aksine Atatürk fotoğrafı, Türk bayrağı ve İstiklâl Marşı yerine Başbakan Erdoğan, Pursaklar Kaymakamı Bıçak ve Pursaklar Belediye Başkanı Çetin’in fotoğrafları süslüyor.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)