Gözyaşları sel oldu


Komutanların ve askerlerin aldığı hapis cezası duruşma salonu içinde ve mahkeme çıkışında bekleyen aileleri yıktı.

Kararın ardından aileler gözyaşlarına boğuldu. Kararın açıklanmasının ardından 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Org. Bilgin Balanlı'nın eşi İffet Balanlı''nın gözyaşlarına boğulduğu sahne canlı yayında TV'lere yansıdı.

Balyoz davasında kararın açıklanmasından sonra cezaevi önünde bekleyen sanık yakınları gözyaşlarına boğuldu. Tahliye kararına kilitlenen tutuklu yakınları kararla birlikte şok oldu. Silivri Cezaevi yerleşkesindeki duruşma salonundan çıkan sanık yakınlarından bazıları baygınlık geçirdi. Bazı sanık yakınları ise karar tepkilerini salon önünde bağırarak gösterdi. Bu sırada baygınlık geçiren bir kadına çevredekiler yardım etti.

CNN Türk televizyonuna konuşan Çetin Doğan'ın kızı Pınar Doğan ise şunları söyledi: "Hiç şaşırtıcı olmadı. Hukuki bir yargılama söz konusu değildi. Burada verilen cezanın hiç önemi yok. Buradaki sanıkların tek bir dakika dahi ceza almaları hukuki olmadı. Balyoz davasına adını veren belgelerin kayıtlı olduğu CD'ler sahte olduğu bilirkişilerce saptandı. Ve dendi ki "İnanmıyorsanız, lütfen kendi bilirkişinizi atayın bunu saptayın", mahkeme "Hayır" dedi."


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)