Gül'den Beytüşşebap saldırısına yorum


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu 10 askerimizin şehit olması milletçe hepimizi derinden sarsmıştır. Milletimize bu büyük acıyı yaşatanlar, bunun hesabını mutlaka vereceklerdir'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Gül, Şırnak'ta 10 askerin şehit olması üzerine açıklama yaptı.

10 askerin şehit olmasının milletçe herkesi derinden sarstığını belirten Gül, şunları kaydetti:

''Milletimize bu büyük acıyı yaşatanlar, bunun hesabını mutlaka vereceklerdir.İnsanlık dışı eylemleri sürdürenler; yapılan reformlara, atılan sağlam demokratik adımlara rağmen, şiddete başvurarak, kan dökerek, kirli emellerini bir kez daha gözler önüne sermişlerdir.

Bugüne kadar çocuk-yaşlı, asker-sivil demeden binlerce masum insanın hayatına kasteden bölücü terör örgütü, alçakça bir oyunun içindedir. Bu hain oyunun iç ve dış destekçileri de yanlış bir hesabın içinde olduklarını er geç anlayacaklar ve bunun cezasını çekeceklerdir. Bunun vebali ağırdır ve altından kimse kalkamaz. Şu da unutulmasın ki: Bugün kendilerine konjonktürel bir fırsat doğduğunu zannedenler, büyük tarihi yanılgıyı eninde sonunda görecekler ve hüsrana uğrayacaklardır.

Devletin şefkatinin, suçsuz insanların korunması konusundaki azami özeninin, asla bir zafiyet olarak görülmemesi gerekir. Silahla Türkiye Cumhuriyeti'ni kararlılığından vazgeçirmek, ülkenin bölünmez bütünlüğüne zarar vermek, bir hayal olmaktan öteye geçemeyecektir. Türkiye'nin birliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Türkiye yaşadığı acılar ne kadar büyük olursa olsun, terörle mücadelesini, vatandaşlarının hayat hakkını, temel hak ve özgürlükleri koruyarak, demokrasi ve hukuk içerisinde, topyekun bir anlayışla sürdürecektir.

Teröre karşı amansız bir mücadele veren, emsalsiz fedakarlıklarıyla milletimizin takdirini kazanan güvenlik güçlerimizin tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.
Şehitlerimizin ailelerinin acısını yürekten paylaşıyorum.''


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)