Hatay Valiliği'nden o iddialara açıklama


Hatay Valiliği, ''Sağlık Bakanlığı ambulanslarıyla Özgür Suriye Ordusu'na silah taşındığı'' iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Hatay Valiliği resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığına ait ambulansla Özgür Suriye Ordusu'na silah taşındığı haberinin 13 Eylül 2012 günü bazı basın yayın organlarında yer alması üzerine inceleme yapıldığı kaydedildi.

Daha önce benzer iddialarla ilgili olarak konu hem Sağlık Bakanlığı hem de Valilik tarafından incelendiği ve hem bakanlığın hem de valiliğin basın açıklaması ile iddiaların doğru olmadığını ifade ettiği hatırlatıldı.

Aynı iddiaların tekrarlanması üzerine konunun bir kez daha incelendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''112 Komuta Kontrol Merkezinden çağrılara yönlendirilen tüm ambulanslar, güvenlik nedeniyle uydudan GPS sistemiyle (Araç Takip Sistemi) izlenmektedir. Sistem üzerinde yapılan tüm incelemeler neticesinde herhangi bir ambulansın kesinlikle sınır ihlali yapmadığı tespit edilmiştir. Ambulansla çalışan sağlık ekibimizin hukuken ve fiilen silah veya mühimmat taşımasının mümkün olamayacağı bellidir.
Sağlık Bakanlığı'na ait bir ambulans olduğu söylenmesine rağmen, ambulansın Sağlık Bakanlığı'na ait olduğunu gösterir herhangi bir emare olmadığı gibi personelin üniforma renginin farklı oluşu da iddianın ciddiyet düzeyini göstermektedir. Fotoğrafta mühimmatla ilgili kısımda yer alan görüntülerdeki silahların boyutlarından ve fizik kurallarına uymayan duruşundan fotomontaj ve yerleştirme olduğu değerlendirilmektedir. Nitekim 13 Eylül 2012 tarihli yerel ASYA gazetesinde yer alan ifadesinde sayın Orhan Birgit 'Bunun doğruluğunu iddia etmek doğru değil, fotoğraflar kurgu olabilir' demiştir.''

Açıklamada, ''Bu tür iddiaların, tek amacı insan sağlığını düşünmek ve büyük bir özveri içerisinde insanlık için hizmet etmekten başka çabası olmayan sağlık personeline yapılmış haksızlıktır'' ifadelerine yer verildi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)