Hatay'da "hükümet istifa" sesleri yükseliyor


Hatay'da halk ayaklandı

Hatay'da, ellerinde ''Hükümet istifa", "Terör kampları kapatılsın, teröristler sınır dışı edilsin'', ''Suriye Türkiye kardeştir'' şeklinde pankartlar taşıyan gruba polis biber gazı ile müdahale etti.

Ellerinde ''Hükümet istifa", "Terör kampları kapatılsın, teröristler sınır dışı edilsin'', ''Suriye Türkiye kardeştir'' şeklinde pankartlar taşıyan grup, Antakya Maksim Park'ta toplandı.

Burada gösteri yapmak isteyen gruba Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ''Yapılanın kanunlara aykırı olduğunu ve dağılmaları gerektiğini'' söyledi.

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, gruba yönelik yaptığı konuşmada, ''Bu eylemin yasaklanmasını kabul etmiyoruz. Bu kararı yazılı olduğu kağıdı elimizle yırtıp atıyoruz, ayağımızın altında çiğniyoruz'' dedi.

Daha sonra parkta oturma eylemi yapan gruba CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl ile CHP Mersin Milletvekili İsa Gök de birer konuşma yaptı.

Milletvekillerinin de dağılmaları konusunda uyardığı grup park içinde yürüyüşe geçti. Gösterilerine son vermeyen gruba, güvenlik güçleri biber gazı ile müdahale etti. Polisin grubu dağıtmaya yönelik müdahalesi devam ediyor.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)