Hem müzakere hem mücadele olmaz


“ABD Kürt devleti istiyor”

PKK’nın Beytüşşebap saldırısını Aydınlık’a değerlendiren Emekli Orgeneral Edip Başer, “PKK’nın siyasi uzantılarının açıklamalarını kanıtlamaya çalıştığını” söyledi. Başer’in açıklamalarının satırbaşları şöyle:

ABD çizdi o uyguluyor

ABD bir Kürt devleti kurmak istiyor. Zaten haritayı çizmiş. Bu haritayı toplantılarda sergiledi. ‘Ben bu bölgeye bu şekli vereceğim’ diyor. ABD’ye karşı zamanında kozlarımız vardı. Şimdi yok. Türkiye bağımsızlığından ve toprak bütünlüğünden taviz vermeyeceğini zamanında açıklayabilirdi. Ancak şimdi ABD’ye karşı bir teslimiyetçi bakış açısı söz konusu.

ABD’de, özellikle Bush dönemi ile birlikte Türkiye’ye karşı değişen bir bakış açısı var. Örneğin Bush’un önce Ulusal Güvenlik Danışmanı ardından da DIşişleri Bakanı Condoelezza Rice, ‘22 ülkenin sınırları değişecek’ dediğinde, Türkiye’den bir yetkili buna yanıt vermedi. Biz yanıt verilmesi ve psikolojik harekat yapılması gerektiğini söylediğimizde hedef gösterildik.

Müzakere eden...

Hem Habur’a izin veren hem Oslo’da ve İmralı’da müzakere yürüten hükümet aynı zamanda terör örgütüyle silahlı mücadeleyi de gündemine alıyor. Ancak ikisi bir arada olmaz. Teröristle müzakere yapılmaz, mücadele edilir. Dünyada teröristle müzakere ederek sonuç almış bir devlet yoktur.

Savunmada kalırsak...

Saldırının CIA Başkanı David Petreaus’un Türkiye ziyaretine denk gelmesini dikkat çekici bulduğunu belirten emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu da, PKK’nın Şırnak ve Hakkari’de bir siklet merkezi oluşturmaya çalıştığını belirterek şunları söyledi:

“PKK, bölgenin kontrolünün kendisinde olduğunu göstermeye çalışıyor. Biz de savunmada kalırsak ve taarruz etmezsek, bu saldırılar doğal hale gelir. Bu terörün kaynağa Irak’ın kuzeyidir. Bu bölgeye, uçar birlik tarzında nokta operasyonları gerçekleştirilmelidir. Teröre karşı taarruz bu şekilde gerçekleşir. Hükümetin açıklamaları ise laf çok icraat yok gibi görünmekte.”
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)