Her şeye zam gelecek


CHP'li vekilden zam uyarısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, zamların ve vergi artışlarının zincirleme zamları ve enflasyon artışını beraberinde getireceğini söyleyerek, yakında iğneden ipliğe, dolmuştan otobüse, elektrikten doğalgaza her şeye zam geleceğini öne sürdü.

CHP Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, işveren sendikaları ve meslek örgütleri ile ilişkilerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, beraberinde CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ile Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD) Başkanı Fevzi Durgun ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti.

Toprak, USİAD'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, AKP iktidarının uyguladığı politikalarla Türkiye ekonomisinin dışarıya bağımlı hale getirildiğini söyledi.

Hükümetin Suriye politikasının terörü tırmandırdığını, terörle mücadeleye, savunmaya, operasyonlara yapılan harcamaların büyüdüğünü ifade eden Toprak, şu görüşlere yer verdi:

''Sınırlar sahipsiz, yol geçen hanına döndü. 80 bin mülteci ülkemizde. Onların yeme, içme, barınma, ısınma giderleri, harçlıkları bütçe üzerinde yük ve bu fatura zamlarla, ÖTV artışlarıyla halkımıza çıkartıldı. Örtülü ödenekten sadece Temmuz ayında yapılan harcama 127,7 milyon TL. Bu para nereye gitti? Suriyeli isyancılara mı, onlara silah teminine mi, nereye? Türk halkına bu faturayı, vergi ve zamlarla ödetenler bunun hesabını vermek, açıklamasını yapmak zorunda.''

Zamların ve vergi artışlarının zincirleme zamları ve enflasyon artışını beraberinde getireceğini ileri süren Toprak, yakında iğneden ipliğe, dolmuştan otobüse, elektrikten doğalgaza her şeye zam geleceğini iddia etti.

Erdoğan Toprak, Kasım ayında en geniş katılımla İş Dünyası Dayanışma Platformu'nu toplayıp işverenlerin, işveren sendikaları ve meslek örgütlerinin sorunlarını ele alıp, CHP'nin çözüm planlarını ve modellerini tartışacaklarını kaydetti.

USİAD Başkanı Fevzi Durgun da CHP Genel Başkanı Erdoğan Toprak'ın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, CHP'nin işadamlarının, iş dünyasının ve meslek örgütlerine yönelik yeni yaklaşımının kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti.

Durgun, ulusal ekonominin, sanayinin, tarım ve besiciliğin sıkıntıda olduğunu, sorunları Toprak'a aktardıklarını belirtti.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)