Hükümet, PKK'ye karşı mağlubiyet psikolojisine girmiştir


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, terör örgütüyle tekrar müzakere yapma ortamının yaratılmak istendiğini iddia ederek, ''Hükümet, PKK'ya karşı mağlubiyet psikolojisine girmiştir'' dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, sözlerine, ''Yine bir basın toplantısı ve başlangıcı, şehitlere rahmet dilemekle başlıyor'' diyerek başladı. Bugünün, Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanının verildiği, 19 Eylül Gaziler Günü olduğunu anımsatan Vural, son bir aydaki şehit sayısının sayılmaz olduğunu, her gün gelen şehit haberlerinin milletin yüreğini dağladığını söyledi. Vural, ''Her gün ocaklara ateş düşüyor, ülke yangın yerine dönüyor'' dedi.

Vural, kendisini arayan şehit ailelerinin, ''Eli kanlı katillere, soysuzlara ne zaman hadleri bildirilecek?'' diye sorduğunu ifade ederek, aynı soruyu Türkiye'yi yönetenlere yönlendirdiğini anlattı. ''(Güzel şeyler olacak), (ABD Irak'tan çıkıyor, fırsattır) diyenler, Habur'da tören düzenleyenler nerede? Hiç mi vicdanlar sızlamaz? Kan üzerinden kan pazarlayanlara sesleniyorum; hiç mi vicdanınız sızlamadı?'' diyen Vural, Hükümet'e, ''Gelinen bu noktada hiç olmazsa konuşmayın ya. Gerekli tedbirler alınmayarak terör bu aşamaya gelmişse, bunu kimse, nasip kısmet işi olarak yorumlayamaz. Böyle pasif yaklaşım olur mu?'' diye seslendi.

Vural, şöyle konuştu: ''Bunlar bir yerlerde görüşmeler yapıyorlardır gene. Analar ağlamasın diye çıktıkları yolda, bütün milletin analarını ağlattılar. Yıkım koordinatörü Beşir Atalay nerede, hangi tezgah altında görüşmeler yapıyorsun, kimi cesaretlendiriyorsun? Habur'u savunan Atalay, gel şehit cenazelerindeki acıyı da paylaş. Yeni Oslo'lar hazırlığı yapıyorlardır herhalde. Kalkınma ve Orman Bakanı açıklama yapıyor, yıkım koordinatörü nerede? Evlere şenlik bir Hükümet var. 'Zırhlı araçlar var' deniyor. Bu araçlar niye yoktu? Helikopterler ne iş yapar? Başbakan'ın envanterindeki helikopterleri gönderin. İşinize geldiği zaman uçak alıyorsunuz ama 200 askerin sevki konusunda gerekli tedbirleri almıyorsunuz. PKK'lılar saldırıyor, sonra araca binip kaçıyor, bu nasıl oluyor? Sayın Bülent Arınç, 'teröristler akıllıca bir hareket yapmış' diyor. Zihniyete bakın ya. 'Akıllıca son otobüsü hedef almış' diyor. Böyle bir şey olur mu, zırhlı araçlar niye arkada yokmuş? Yeter artık ya, düşün milletin yakasından. Bu millet, oğlunu, torununu kınalı kuzu gibi askere göndermekten hiç bir zaman kaçınmaz ama sizin de bu kuzularımızı yanlış terör mücadeleniz yüzünden kurban etmeye hakkınız yok. Elinizdeki yetkileri adam gibi kullanın. Bugün belli yörelerde OHAL ilan edilmiş olsaydı, bugün o kınalı kuzular evlerine ay yıldız bayrağa sarılmış tabutlarla dönmeyecekti.''


'Suriye'yi görüşüyor ama terörü görüşmüyor'

Oktay Vural, ''Ey bu devleti yöneten adamlar; bugün PKK terör örgütü, Barzani, İran ve Suriye tarafından kullanılıyor. ABD de bize karşı koz olarak kullanıyor. 'İstihbaratı paylaşırız ama Afganistan'da mücadeleye gelin' diyorlar. Sayın Başbakan, Obama ile Suriye konusunu görüşüyor ama terör konusunu görüşmüyor. Neden görüşmüyorsun? Senin önceliğin kime?'' diye konuştu.

''Böyle bir ortamda Hükümet aklını başına alsın'' ifadesini kullanan Vural, ''Hükümet PKK'ya karşı mağlubiyet psikolojisine girmiştir. Tekrar müzakere anlayışını belirtiyorlar. Ama biz susmayacağız, millete hazmettiremeyecekler. Türkiye'nin çözülmesine izin vermeyeceğiz'' dedi. Vural, Hükümet'in, PKK'nin Kandil'de güvenli bölgede yaşamasına izin vermemesi gerektiğini söyledi.

Vural, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel hakkında verilen mahkumiyet kararının sorulması üzerine, ''Sebahat Tuncel tutuksuz yargılandı da Engin Alan niye tutuksuz yargılanmıyor, bu çifte standart niçindir?'' dedi.

''PKK ile tekrar masaya oturmak için İngiltere'nin desteğini isteyen bakan kim acaba?'' diyen Vural, onun deşifre olacağını ifade etti. Vural, kapalı kapılar ardında terör örgütüyle müzakere için zemin yoklandığını savundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bazı açıklamalarını okuyan Vural, ''Bu sözler Öcalan'ın da istediği şeylerdir zaten'' diye konuştu.



AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)