Hükümeti eleştirdi, ölüm tehdidi alıyor


Sosyal medyada hükümete yönelik eleştirel mesajları binlerce kişi tarafından takip edilen ‘İmamın Gülü - @ladyimam’ adlı kullanıcının gerçek kimliğinin deşifre olmasıyla ölüm tehditleri aldığı ortaya çıktı.

Twitter’da “Ladyimam” adıyla açtığı hesapta muhalif tweetleriyle dikkat çeken kullanıcının İstanbul’da bir öğretmen olduğu iddia edildi. 170 bine yakın tweeti bulunduğu için “Derste bile tweet” attığı iddia edilen öğretmenin yakınları, S.K.’nın isminin ve çalıştığı kurumun internette açıkça deşifre edilmesi ve fotoğraflarının sızdırılmasının ardından ölüm tehditleri aldığını söyledi.

HESABIMI ÇALDILAR
Bu linç kampanyasının ardından iki günlük rapor alarak okula gitmeyen öğretmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne giderek, haksızlığa uğradığını, sosyal medya hesabının ve fotoğraflarının çalınarak kendisine bir komplo kurulduğunu açıkladı. 10 yıldır görevde olan ve okulunda da çok sevilen öğretmen ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri soruşturma değil, inceleme yapacaklarını, eğer öğretmenleri haksızlığa uğramışsa buna neden olan kişileri araştıracaklarını açıkladı.

KİMLER SIZDIRDI?

Sosyal medya linçiyle karşı karşıya olan öğretmenin yakınları ise çalıntı hesap ve fotoğrafla açılan sanal karakterin yazdıklarından bazı çevrelerin rahatsız olduğunu, bu nedenle ona linç girişiminde bulunduklarını belirtti. Bu bilgilerin öğretmeni tanıyan hatta tartıştığı bazı kişilerce yayılmış olabileceğini vurgulayan yakınları, Hürriyet’e şunları söyledi:

HAYATI TEHLİKEDE

“Bütün gün derslerde bile tweet attığı söyleniyor. Oysa devlet kurumlarında sosyal medyaya girilemiyor. Öğretmenin telefonunda internet yok. Derste tweet nasıl atsın? Çok iyi bir öğretmen. Öğrencilere ve işine derste kendini veren başarılı bir öğretmen. Bütün iş yeri adresi bile internette yayılmış. Tehdit alıyor. Başına bir şey gelirse bunun hesabını kim verecek ? CHP’li değil. İddia edildiği gibi CHP’nin para vererek tatil yaptığı biri hiç değil. Onun adına 4-5 hesap açılmış.”

SENDİKA SAHİP ÇIKTI

Öte yandan öğretmenin bağlı bulunduğu Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir ise üyelerine sahip çıktı. Demir, şunları söyledi: “Bu arkadaşımızın kimlik bilgilerini çalıp, deşifre edenlerin takipçisi olarak, gereğini yapacağız. Bu belli çevrelerin linç olayıdır. Öğretmenimizin kendi resimlerinin ve bilgileri çalınmış. Ayrıca, çalınmasa da kendisinin siyasal iktidarı, kurumları, kurumların çalışmalarını eleştirme, olaylarla ilgili yorum yapma hakkı vardır. Biz kendisini savunuruz. Yeter ki kişilerin kurumların onurunu kıracak şeyler yapmasın. Kişilerin özel hesabından dahi kimseyi eleştirme hakkı yok mu? Öğretmen de yurttaştır. Demokratik aydındır. Ülkeye dair eleştirileri olabilir. Toplumsal değerler ve hareketi aşmayan her şeyde yanındayız. Sendikamız hemen kendisine bir avukat görevlendirdi.”

Hürriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)