Hüseyin Üzmez yeniden yargılanıyor


Yargıtay 14. Ceza Dairesi'nin ''hürriyeti tahdit'' suçuyla ilgili verilen kararı bozmasının ardından, Hüseyin Üzmez'in yeniden yargılanmasına başlandı.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, ''hürriyeti tahdit'' suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Hüseyin Üzmez katılmadı. Duruşmada, mağdur B.Ç'nin annesi sanık Livaze Ç. (40), babası müşteki Bekir Ç. (43) ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, sanık Üzmez'in yeniden ceza evine gönderilmeden önceki adresinin tam olarak bilinememesinden dolayı çıkartılan tebligatın kendisine ulaşmadığını bildirdi.
Sanık Livaze Ç, mahkemenin hakkında verdiği beraat kararında direnmesini istediğini söyledi.

Mahkeme heyetine Üzmez'in bulunduğu ceza evinin adresini sunan Üzmez'in avukatı Emir Ali Kav da, ''Müvekkilim hakkında direnme kararı verilsin'' dedi.

Mağdur B.Ç'nin avukatı Nevin Canbaz ile cumhuriyet savcısı da, Yargıtay 14. Ceza Dairesi'nin verdiği bozma kararına uyulmasını talep etti.

Heyet, Üzmez'e yeniden tebligat yapılmasına ve bir sonraki duruşmada hazır edilmesine karar verdi.

Ayrıca heyet, Üzmez'in dinlenmesinden sonra Yargıtay'ın vermiş olduğu bozma kararına uyulup uyulmayacağına karar vereceğini belirterek, duruşmayı erteledi.

Sanık Üzmez'in avukatı Kav, duruşma çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Hüseyin Bey'e tebligat yapılmadığı için duruşmada hazır bulunamadı. Bu nedenle direnme kararına karşı gerekçeli dilekçemizi sunmak için mahkeme, tarafımıza süre verdi. Usulü bir takım nedenlerden dolayı 2 defa bozma kararı verildi. Bu da esasa ilişkin bir bozmadır. Bu tarz şeyler olabilir. Yargıtay yüksek mahkeme sıfatıyla dosyada bu şekilde değerlendirme yaparak bozma kararı vermiştir. Müvekkilim hakkında iddia edilen ve 130. maddede görülen 'hürriyeti tahdit' suçunun unsurları oluşmamıştır. Biz bunu ayrıntılı olarak mahkemeye sunacağız. Üzmez'in sağlık durumunu iyi görüyorum. Ancak son durumunu bilmiyorum'' diye konuştu.

Mahkeme süreci

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Eylül 2009 yılındaki ilk karar duruşmasında Hüseyin Üzmez hakkında, ''cinsel istismar'' ve ''küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma'' suçlarından 13 yıl 1 ay 15 gün hapis, ''hürriyeti tahdit'' suçundan ise beraat kararı vermişti.
Yargıtay 5. Ceza Dairesi, sanık avukatlarının cezayı fazla, mağdur B.Ç'nin avukatlarının ise az bulup itiraz etmesi üzerine, yerel mahkemenin verdiği iki kararı da usulden bozarak, yeniden yargılanma yapılmasına hükmetmişti.

Yeniden yargılanan Üzmez, 9 Mart 2011 yılındaki karar duruşmasında, yerel mahkemece ''cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma'' suçundan aynı cezaya çarptırılmış, ''hürriyeti tahdit'' suçundan ise yine beraat etmişti. Üzmez, bu kararla birlikte tahliye edilmişti.

Yargıtay 14. Ceza Dairesi, Hüseyin Üzmez'e, ''cinsel istismar'' ve ''küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma'' suçlarından verilen 13 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezasını onamış, ''hürriyeti tahdit'' suçundan yeniden yargılanmasına hükmetmişti. Yargıtay tarafından hapis cezasının onanmasının ardından Üzmez, kaldığı bakımevinden alınarak Sincan Cezaevi'ne gönderilmişti.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)