İETT'den 450 yeni otobüs


İETT'nin 200 adet solo tip doğalgazlı ve 250 adet körüklü dizel otobüs alımı için açtığı ihaleleri kazanan Karsan, İETT ile karşılıklı sözleşme imzaladı

İETT'nin 200 adet solo tip doğalgazlı ve 250 adet körüklü dizel otobüs alımı için açtığı ihaleleri kazanan Karsan, İETT ile karşılıklı sözleşme imzaladı. Kazandığı ihaleler kapsamında Karsan, teslimatına 2013 yılının ilk çeyreğinde başlayacağı otobüsler için doğalgaz dolum tesisinin kurulumunun yanı sıra, 5 yıl boyunca doğalgaz dolum tesislerinin işletiminden, tüm araçların bakım onarımlarından ve temizliğinden de sorumlu olacak.

Yapılan sözleşme gereği, bu araçların çalışacağı ve İETT tarafından belirlenen garajların işletmesini de Karsan üstlenecek. Sırasıyla yaklaşık 50 milyon euro ve 70 milyon euro tutarındaki bu iki ihalenin sözleşmelerinin imzalanması için düzenlenen törende konuşan Karsan CEO'su Murat Selek, ihaleye konu olan tam alçak tabanlı, yüzde 100 engelli erişimine uyumlu 12 metre CNG (doğalgazlı) ve 18 metre otobüslerin üretim çalışmalarına Karsan Bursa fabrikasında başladıklarını söyledi.

Selek sözlerine şöyle devam etti: "Sınırsız Ulaştırma Çözümleri' vizyonumuz kapsamında BredaMenarinibus'un otobüslerini üretmek, satmak ve ihraç etmek üzere şirketle Mart 2010 tarihinde bir Ön Anlaşma imzalamış, bu doğrultuda deneme üretimine başlamıştık. Başarıyla tamamladığımız dört aylık deneme sürecinin sonunda ise Eylül 2010'da şirketle stratejik ortaklık niteliğindeki nihai anlaşmamızı imzalamış ve ürettiğimiz ilk araçları 2011 yılında İtalya'nın Roma şehrinde hizmet etmek üzere ihraç etmiştik. Bugün ise, dünyanın en önemli ve örnek metropollerinden biri olan İstanbul'a toplu taşımacılık alanında hizmet verecek olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz."


ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)