İHL'leri terörist yetişmediği için mi kapattınız?


Başbakan Erdoğan, "İmam hatip okullarından terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız?' dedi.

Erdoğan, Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, 2012-2013 eğitim öğretim yılı ve toplu açılış töreninde, bu dönemde eğitimde gerçekleştirilen çok büyük reformların ilk adımlarının atıldığını söyledi.

''Bugün başta Denizli olmak üzere, başta açılışını yaptığımız bu okul olmak üzere Türkiye genelinde millet artık imam hatip okullarıyla kucaklaşıyor. Bu okullarla hasret bugün sona eriyor'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bugünden itibaren, bu dönemden itibaren artık imam hatip okulları milletin okulları olarak eski parlak günlerine geri dönüyor. 28 Şubat sürecinde milletin bu okullarından korkanlar, ürkenler, milletin bu okullarını adete bir öcü gibi görenler maalesef bu okulların kapılarına kilit vurmuşlardır. İmam hatiplerin orta kısımlarını kapattılar, bununla yetinmediler, lise kısımlarına da talebin azalması için üniversite sınavında katsayı engelini getirdiler. İmam hatiplerin önünü kesebilmek için tüm meslek liselerine, tüm meslek okullarına yani yoksul Anadolu evlatlarının devam ettiği okullarına vebalı muamelesi yaptılar. Bu zulme, bu baskıya, bu antidemokratik uygulamaya 30 Mart tarihinde TBMM'de son verdik. Çıkardığımız yasa ile imam hatip okullarının orta kısımlarının yeniden açılmasını sağladık. Kat sayının ortadan kalkması ile de artık imam hatip okulları tıpkı 28 Şubat öncesinde olduğu gibi sinesinden çıktığı millet tarafından teveccüh gören okullar olarak artık Milli Eğitim sisteminde tekrar yerlerini alıyorlar.

Ne zarar gördünüz imam hatip okullarından da bunları kapattınız? Ne yaptı imam hatipliler size de bunları kapattınız? Terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Anarşistler yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Vatana hizmet aşkıyla yandıkları için mi imam hatip okullarını kapattınız? Ben, evlatlarım, birçok bakan arkadaşlarım imam hatip lisesi mezunları olarak bugün imam hatip okullarına itibarini iade etmenin bahtiyarlığını, bunun tarifsiz heyecanını yaşıyoruz. Bugün yeniden eğitim vermeye başlayan imam hatip okullarının gençlerimize, velilerimize, tüm milletimize hayırlı olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.''

''Ey anamuhalefet, ey CHP, bu millet size itibar etmiyor''

İktidarlarının eğitim sisteminde büyük reformlar gerçekleştirdiğini, bu reformların bugünden itibaren uygulamaya geçtiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Milli Eğitim'de artık kodlama yapıyoruz. Nedir O? 4 4 4 demiyorum, 444 sistemi diyorum. 444 sistemini getirdik. Bugün de bu sistem start alıyor. İnşallah çok kısa bir sürede de bu sistem yerine oturacak. Sorunsuz şekilde işleyecektir'' dedi.

Bu yıl sistemin ilk yılı olması nedeniyle eksikler ve hatalar olabileceğini, fiziki koşullarda sıkıntılar yaşanabileceğini belirten Erdoğan, ancak hayırseverlerin desteğiyle devlet-millet el ele vererek bu açıkların da kapanacağını söyledi.

Erdoğan, en yakın zamanda 30 öğrencili sınıflara bir an önce kavuşulacağına inandığını da vurguladı.

Okula başlama yaşını 66 aya çektiklerini ve uygulamanın bu yıl ilk kez gerçekleştirileceğini anlatan Erdoğan, ''Aslında çocuklarımız uyum sağlamak amacıyla geçtiğimiz hafta okullara başladılar. Bu haftadan itibaren de onlar için hazırladığımız özel kitaplarla, özel bir müfredatla, oyun ve eğitimi harmanlayan yeni bir sistemle artık eğitimlerini almaya başlayacaklar'' diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasında bu yıl ilk kez başlayan seçmeli derslere de değinerek, şunları söyledi:

''İlk etapta 5. ve 9. sınıf öğrencilerimiz seçmeli ders alabilecekler. Fakat, şurası çok önemli. Anamuhalefet partisi bir kampanya başlattı. Nedir bu kampanya? 66 ay ile ilgili bir sıkıntıları var. Gidip hastanelerden rapor alma kampanyası başlattılar. Yani bu raporları almak suretiyle çocuklarımızı okullara başlatmayacaklar. Ne oldu? Yüzde kaç? Normalde daha önceden yüzde 3'tü, şimdi yüzde 4. Kampanyanızın neticesi bu kadar. Ey anamuhalefet, ey CHP, bu millet size itibar etmiyor. Ne yaparsanız yapın bu milletin değerleriyle oynamayın. Bir taraftan geleceksin 'Biz imam hatiplere, meslek liselerine karşı değiliz' diyeceksin, öbür taraftan da gelip 'Bu işin önünü nasıl keseriz' diye Anayasa Mahkemesi'ne gideceksin, kalkıp okulların önünde gösteri yapacaksın. Benim milletim bunu yutmuyor. Böyle yaptıkça daha da eriyeceksiniz.

Velilerimizin talep etmeleri halinde en az 10 öğrencinin olması durumunda tüm okullarımızda, düz okulları kastediyorum, bundan böyle Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi dersleri yani Peygamber Efendimizin hayatı da haftada 8 saat olarak seçmeli alınabilecek.''

Erdoğan, sadece Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi değil okuma, becerileri, yazarlık ve yazma becerileri, yaşayan dil ve lehçeler ile drama gibi birçok dersin de velilerin isteği halinde seçmeli olarak okutulacağını bildirdi.



AA

Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)