İlköğretim öğrencisi öğretmenini öldürdü


İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde 8'inci sınıf öğrencisi H.K.'nin bıçakladığı öğretmen Rabia Sevilay Durukan kurtarılamadı. Ameliyata alınan iki çocuk annesi Durukan yaşamını yitirdi.

Olay, Eskiizmir Caddesi'ndeki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda bugün saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Okulun 8'inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki H.K., dün (Salı) sabah okula geç kaldığı gerekçesiyle Fen ve Teknoloji öğretmeni 40 yaşındaki Rabia Sevilay Durakan tarafından geç kağıdı alması için okul müdürünün yanına gönderildi.

Bugün de aynı şekilde geç kalan H.K., öğretmeni tarafından yine müdür odasına gönderildi. Bunun üzerine derse girebilmek için izin kağıdı alan H.K., kağıdı öğretmen Durukan'ın yüzüne fırlatıp kendisini bıçaklamakla tehdit etti.

POLİSTEN YARDIM İSTENDİ

Diğer öğretmenlerin anlatımına göre, Rabia Sevilay Durukan, öğrencisi tarafından tehdit edildiğini okul yönetimine bildirdi. Okul yönetimi de polise haber verdi. Söz konusu ders saatinde bugün okula gelen polislerin kısa süre sonra okuldan ayrılmasının ardından H.K., yakındaki evine gidip ekmek bıçağını alarak annesine de, "Kendimi de herkesi de bıçaklayacağım" diye bağırdıktan sonra hızla evden çıkarak okula gitti. Öfkeli genç, bu sırada bir başka sınıfta ders veren Rabia Sevilay Durukan'ı onlarca öğrencinin gözü önünde karın ve kalçasından bıçaklayarak, ağır yaraladı. Kanlar içinde yere yığılan öğretmen Durukan, meslektaşları tarafından yakındaki Özel Baki Uzun Hastanesi'ne kaldırıldı. Durukan'ın ameliyata alındı ancak kurtarılamadı. Olayın ardından öğrenci H.K. ise öğretmenleri tarafından etkisiz hale getirilip Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Bu arada, evli ve iki çocuk annesi Durukan'ın bıçaklandığı haberini alan öğrenci ve meslektaşları hastaneye akın etti, gözyaşlarına boğuldu.

DİĞER ÖĞRETMENLER: "BENZER OLAYLARI BİZ DE YAŞIYORUZ"

Olayın kısa sürede duyulmasının ardından çok sayıda veli okula gelip, çocuklarını okuldan alıp evlerine götürdü. Bu sırada olaya tanık olan öğrencilerin de ağladıkları görüldü. Rabia Sevilay Durukan'ın, ismini vermek istemeyen bazı meslektaşları da okullarında can güvenliklerinin olmadığını, öğrencilerin en ufak bir olayda benzer şiddete başvurduklarını, polislerin de çok sık denetimlerde bulunmamalarından dolayı, özellikle okul çıkışlarında büyük korku yaşadıklarını dile getirdi. Bu arada, hastanede açıklama yapan Rabia öğretmenin yeğeni Hakan Öztüzün ise "Kendisi bir öğrencisine geç kalmasından dolayı başvurduğu prosedür sonrasında bıçaklanmış. Görevini yaptığı sırada bıçaklanmış. Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.


Milliyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)