İnce'den Başbakan'a 'yolsuzluk' göndermesi


CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''Biz dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy kullanırız. 10 yıldır, 3 dönemdir taahhüdümüz var. Ama Başbakanın aklına yolsuzluk dosyaları ile ilgili dosyalar da gelse daha iyi olur''dedi.

İnce, CHP Bursa milletvekilleri Sena Kaleli, Turhan Tayan, İbrahim Demiröz, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozdemir ve CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik ile birlikte merkez Nilüfer ilçesi Görükle mahallesinde bulunan Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, son günlerde tekrar gündeme gelen dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda partisinin olumlu yönde oy kullanacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak 3 dönemdir dokunulmazlıkların kaldırılması hususunda taahhütlerinin olduğunu hatırlatan İnce, ''Biz dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy kullanırız. 10 yıldır, 3 dönemdir taahhüdümüz var. Ama Başbakanın aklına yolsuzluk dosyaları ile ilgili dosyalar da gelse daha iyi olur. Yolsuzluklar ne olacak, yetim hakkı yiyenler ne olacak? Biz dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy kullanırız'' diye konuştu.

Son dönem Türk dış politikasını da değerlendiren İnce, Türkiye'nin komşu ülkeler ile ikili ilişkilerde son yılların en kötü günlerini yaşadığını savunarak, şunları kaydetti:
''Bütün komşularımızla düşman olduk. AB sürecinde Kıbrıs politikamız yerlerde sürünüyor. Kıbrıs Rum Kesimi kendisini adanın tam sahibi zannediyor. Ermenistan ile ilişkilerde dikkat edin ASALA'yı yeniden duyar olduk. İran ile kavgalıyız. Irak merkezi hükümeti ile kavgalıyız. Suriye ile dün kankaydık, bugün kan düşmanı olduk. Beraber bakanlar kurulu toplantısı yapıyorduk, Hatay kazanacaktı, Halep kazanacaktı, Antep kazanacaktı, ancak bugün kazanan noktada değiliz. Rusya ile sorunlarımız var. Bir akademisyenin hayallerine terk edildi Türkiye'nin dış politikası.''

30 Ağustos törenlerinde yaşanan saygı duruşu krizine de değinen İnce, şöyle devam etti:
''Biz CHP örgütleri olarak, gerek Bursa il başkanlığımız, gerek Yalova, gerekse Trabzon il başkanlığı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın valilerinden, onun kaymakamlarından izin istemedik. Vatanımıza, cumhuriyetimize, onun silah arkadaşlarına bu topraklarda zaferi oluşturanlara saygı duymak ve onlara bağlılığımızı anlatmak için kimseden izin almak zorunda değiliz. Ne hükümetin askeri konumundaki kaymakamlardan, valilerden, biz onların böyle bir iznini tanımıyoruz.''

Gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından beraberindekilerle, derneğin karşısındaki kahvehanelere giden İnce, vatandaşlarla selamlaştı. İnce ayrıca, kahvehanenin birinde Selanik göçmeni olduğu belirtilen İbrahim Atay (94) adlı vatandaşla sohbet etti ve elini öptü.

Bu arada mahallede bir düğün olduğunu öğrenen İnce, yürüyerek Tuna Sokak'taki İsmail-Sevilcan Şenay çiftinin düğün evine gitti. İnce, düğün evindeki misafirlerle Rumeli oyunu olan 'Cigoş' oynadı, halay çekti.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)