iPhone 5 çok yakında piyasada



Amerikan bilişim şirketi Apple, San Francisco kentinde düzenlediği toplantıda, iPhone 5'in bazı ülkelerde piyasaya çıkış tarihlerini açıkladı.

iPhone 4S'ten yüzde 18 daha ince ve yüzde 20 daha hafif olan, dünyanın en ince akıllı telefonu iPhone 5'in piyasaya sürüleceği ülkeler listesinde Türkiye henüz yer almazken, telefonun, ABD, Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, Singapur ve İngiltere'de 21 Eylül'de satışa sunulacağı duyuruldu.

iPhone 5, bu ülkelerden 1 hafta sonra 28 Eylül'de 22 ülkede daha vitrinlerde boy gösterecek. Bu ülkeler, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Macaristan, İrlanda, İtalya, Liechtenstein,Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre olarak sıralanıyor.

Yeni iPhone5'in ABD'de önerilen satış fiyatlarının, 16 gigabayt için 199, 32 gigabayt için 299, 64 gigabayt için 399 dolar olacağı belirtildi.

Daha büyük ve daha ince: İşte iPhone 5

Apple'ın merakla beklenen yeni nesil telefonu iPhone 5 görücüye çıkarıldı. Beklendiği gibi daha büyük ve daha ince olan telefon, eski modellere göre daha güçlü bir işlemciye sahip.


Büyük bir merakla beklenen iPhone 5, San Francisco'da tanıtıldı. Önceki nesillere göre daha büyük bir ekrana sahip olan iPhone 5, önceki modellere göre yüzde 18 daha ince ve yüzde 20 daha hafif. Kamerası iPhone 4S ile aynı olan iPhone 5, 8 megapiksellik kamerasıyla yüzde 40 daha hızlı fotoğraf çekebilecek. iPhone 5'te A6 işlemci bulunuyor.


İşte iPhone 5'in özellikleri

- 1080 piksel çözünürlüğünde video kaydı, video kaydı sırasında fotoğraf çekimi yapabilme özelliği. Ön kamera HD çözünürlük sunacak.

- iPhone 5'te 3 mikrafon bulunuyor.

- Noice Cancelling özelliği sayesinde artık dış sesler daha az duyulacak ve kullanıcılar birbiriyle rahat konuşabilecek.

- iPhone 5'in yeni piliyle 8 saat 3G konuşmak, 8 saat 3G ile webde gezmek ve 40 saat müzik dinlemek mümkün. Bekleme süresi 225 saat.

- iPhone 5'lerin şarj kabloları değişti. Yeni iPhone'ların şarj kablosu yüzde 80 oranında daha küçük ve dolayısıyla hafif.

Ön siparişler 14 Eylül'de başlıyor

iPhone 5 ön siparişleri 14 Eylül'de başlayacak. Apple'ın yeni telefonu, 21 Eylül'de ABD, Kanada, İngiltere ve Almanya ile Avustralya'da satışa sunulacak.


ABD'deki sözleşmeli fiyatlar

16 GB iPhone5, 199 dolar, 32 GB 299 dolar ve 64 GB iPhone5, 399 dolardan satışa çıkacak. Tüm modeller iOS 6 işletim sistemine sahip. iOS 6 19 Eylül'de piyasaya sunulacak.

Amerika'da 16 GB iPhone 4S, 99 dolara düştü.


AA

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)