İran’a saldırı pahalıya mâl olur


Financial Times dün bir bölümünü yayınladığı İran Meclis Başkanı Ali Laricani’nin röportajının devamını bugün yayınladı.

Laricani röportajında, ABD Başkanlık seçiminin Cumhuriyetçi adayı Mitt Romney’nin açıklamalarına gönderme yaparak İran’a yönelik bir askeri müdahalenin yapanlar için çok pahalıya mâl olacağını belirtti.

Laricani, kendini Barack Obama’dan çok daha sert göstermeye çalışan Romney’nin iktidara gelmesinin ABD politikaları açısından çok büyük bir fark doğurmayacağını söyledi ve ekledi: “ABD’de kararları veren bireyler değil, politik sistemleridir. Bu yüzden belirgin değişikliklerin meydana geleceğini düşünmüyorum.” Nükleer silah üretimi tartışmalarıyla ilgili olarak ülkesinin sadece barışçıl teknolojilerle ilgilendiğini belirten Laricani bu konuda da şunları söyledi: “ABD Başkanı ve Dışişleri Bakanı birçok kez İran’ın nükleer enerji hakkını tanıdıklarını söylediler. Eğer bunu kabul ediyorlarsa, bunu yazıya dökün ve sonra bunu, görüşmeleri ilerletmenin temeli olarak kullanalım. Görüşmelerde söyledikleriyle görüşmelerin dışında söyledikleri birbirinden farklı.”

Laricani önümüzdeki dönem gerçekleştirilecek İran seçimlerine yönelik planlarıyla ilgili olarak ise, “Henüz planlarım yok. Başkanlık seçimleri için hazırlanan çeşitli politikacılar var ve kimin daha başarılı olduğunu izlemedeyim” diye konuştu.

Hürriyet

Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)