İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocuklara süt dağıtacak


İzmir Büyükşehir Belediyesi, ''Süt Kuzusu'' adlı kampanya kapsamında 0-5 yaş grubu çocuklara yönelik süt dağıtımı yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda düzenlenen törenle yeni süt kampanyasını başlattı.

Kocaoğlu, 46 bin dar gelirli yurttaşın kapısını çalarak önemli bir sosyal projeyi hayata geçireceklerini ifade ederek, 166 mahallede belirlenen evlere 15 günde bir 4 litre dayanıklı süt dağıtılacağını açıkladı.

Projeyi hayata geçirecek ekiple bir araya gelen Kocaoğlu, ''Umuyorum, hep birlikte el birliğiyle başarılı oluruz'' diye konuştu.

Aziz Kocaoğlu, Tire Süt Kooperatifi ile 7 yıldır dar gelirli yurttaşların ağırlıklı yaşadığı ilçelerdeki 246 ilköğretim okuluna her hafta 1,2 litre süt dağıttıklarını, ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçen yıl tüm okullarda süt dağıtmaya başlaması üzerine Büyükşehir Belediyesi'nin 0–5 yaş grubu arasındaki çocukları hedef alan yeni süt dağıtım projesini hazırladığını söyledi.

Proje üzerinde 3-4 aydır çalıştıklarına değinen Aziz Kocaoğlu, şöyle konuştu:
''Eve gitmek, evden tutanakla teslim almak maliyeti oldukça artırıyor. Bu yüzden 'her eve 15 günde bir gidelim ve her gittiğimizde 4 litre dayanıklı süt verelim' dedik. Bu aynı zamanda kapısını çaldığımız insanlarla diyalog kurmak, başka sorunları varsa yardımcı olmak anlamına geliyor. Bu projede yer alan arkadaşlarımız, süt dağıttığımız bölgedeki vatandaşların hassasiyetini, onurunu, gururunu koruyarak bu işi yapacak.''

Kocaoğlu, çocukların süt içmesini sağlayarak sosyal bir proje yürüttüklerini, aynı zamanda Tire Süt Kooperatifi örneğinde olduğu gibi, tarım ürünlerini kendi bölgelerinden alarak birliklerin ve kooperatiflerin kalkınmasını da sağladıklarını belirterek, ''Bu da işin ikinci boyutu. En az ilki kadar önemli. Bayındır'da çiçekçiliği, Bademler'de fidancılığı destekliyoruz. Belli bölgelerde belli projelerle kırsalı kalkındırıyoruz. 0-5 yaş süt dağıtım projesi de kentin kalkınması ve genç nesillerin sağlıklı yetişmesi için önemli bir sosyal proje'' diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tire Süt Kooperatifi iş birliğiyle gerçekleştireceği projeyle okulların yarıyıl tatiline gireceği 21 Aralık 2012'ye kadar toplam 1 milyon 288 bin adet 1'er litrelik UHT süt dağıtılması planlanıyor.

Proje kapsamında, Büyükşehir Belediyesi'nin personeli eşliğindeki 32 araç, Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Menderes, Narlıdere, Torbalı ve Urla ilçelerindeki toplam 166 mahalledeki çocuklara süt dağıtacak.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)