İzmir'deki konsolosluk binası satılıyor


Yunanistan, İzmir'deki konsolosluk binasını satışa çıkardı.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Yunanistan'ın, İzmir'deki konsolosluk binasını satışa çıkardığını belirterek, ''Binayı müze olarak kente kazandırmak amacıyla harekete geçtik. Binanın bedeli konusunda temaslarımız sürüyor'' dedi.

Tartan, Yunanistan'ın ekonomik krizden dolayı 1. Kordon'daki ülkenin başkonsolosluk binasını satışa çıkardığını, kendilerinin de bu binaya talip olduğunu söyledi.

Tarihi binayı, ''evrensel hoşgörü söylemine yakışır'' şekilde butik müze haline getirerek kentin geleceğine armağan etmek istediklerini ifade eden Tartan, şöyle konuştu:

''Binayı kent kültüründe yaşatmayı düşünüyoruz. Bunun için hem bakanlıkların fonlarını hem de belediyelerin olanaklarını kullanmak istiyoruz.

Savaşı çağrıştıran söylemlerden çok barışın peşinde olmalıyız. İzmir, bütün din ve kültürlerin sevgi ile yoğrulduğu bir kent. O bina olsa olsa 1922 Smyrna Dostluk ve Barış Müzesi olarak İzmir'e daha çok yakışır. Bu müzede o dönem İzmir'de yaşayan Türk, Yunan, Musevi bütün yurttaşların giysileri, fotoğrafları sergilenebilir. Gelenek, görenekleri, komşulukları, kardeşlikleri anlatılabilir. Binanın bedeli konusunda temaslarımız sürüyor.''

Hakan Tartan, bir dönem Almanya'nın İzmir Başkonsolosluğu olarak da kullanılan ve şu anda atıl durumda başka bir tarihi binayı da Türk-Alman Kültür ve Sanat Müzesi haline getirmek istediklerini sözlerine ekledi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)